Tidningen Ernie nedlagd – men serien Ernie finns nu i Nya Serieparaden

10 februari 2016 13:26 | Serier | Kommentering avstängd

Självklart hör jag till dem som har köpt och läst serietidningen Ernie. Den innehöll ursprungligen också andra läsvärda serier, men så småningom har urvalet smalnat av i riktning mot titelserien, Bud Grace’s Ernie”.

Men det konceptet gav tydligen inte tillräckligt många läsare. Egmont Publishing har skippat Ernie-tidningen, och i stället hittar man från och med nummer 1 2016 ”Ernie” i Nya Serieparaden.

I den hittar man för närvarande också Jim Meddick’s utmärkta ”Monty”, Patrick McDonnell’s mycket fina ”Morrgan & Klös”, Scott Adams’Dilbert”, som förr hade egen tidning, Kieran Meehan’s cyniska men roliga ”De professionella” och Pertti Jarlas ofta överraskande ”Fingerpori”.

För egen del är jag fan varken av Tim Rickard’sBrewster Rockit” eller av Øyvind SagåsensRadio Gaga”, så jag skulle inte ha något emot att någon av dem byttes ut mot till exempel Jim Toomey’sSigges lagun”, som tidigare gick i den här tidningen.

Nya Serieparaden innehåller också bidrag av några mycket läsvärda cartoonister: dels Dan Piraro’sBizarro”, dels paret Berglins, fyrarutingar som ändå är mer av samhällskommenterande skämtteckningar än av serie i ordets egentliga bemärkelse.

Glenn och Gary McCoy’sDe flygande McCoys” når väl inte riktigt upp till den höjden.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^