Sommar i P1 med Jean-Pierre Lacroix

14 juli 2013 18:14 | Media, Musik, Politik, Ur dagboken | 6 kommentarer

Det var ganska strongt gjort av Frankrikes amassadör i Sverige, Jean-Pierre Lacroix, att ställa upp i Sveriges Radio och göra ett Sommar-progam, även om det i dag är den 14 juli.

Stormningar av några bastiljer bjöd han väl inte på, men det är ju en ambassadörs främsta plikt att vakta sina ord. När han kom in på brännbara ämnen som ett militärt ingripande i Västafrika, handlade det följaktligen om att tränga tillbaka islamister, och märk väl: han betonade att inte bara Frankrike utan också Sverige deltog.

Personligare var han i avsnitten om sin familjebakgrund och sina unga år, och berättelsen om diplomattiden i Stockholm kryddade han med lite klagan över den svenska punktligheten i samband med mottagningar och middagar och en hyllning till den svenska välfärden, som nog är mer anfrätt vid det här laget än en ambassadör vill klämma ur sig.

Men det hela var småputtrigt trevligt, och när det gällde valet av musik, ansträngde han sig att spela sådant som knöt an till det han berättade om från olika delar av världen, särskiklt förstås då från Frankrike. Roligt att få höra ett musikurval som inte främst bestod av amerikanskt och svenskt material.

Förr spelades franska artister som Charles Aznavour, för att hämta ett exempel ur det aktuella programmet, ganska ofta i svensk radio.

Öregrundssommar

14 juli 2013 10:36 | Mat & dryck, Trädgård, Ur dagboken | Kommentering avstängd

Eftersom min blogg är bildlös, undrar väl mina läsare ibland hur det egentligen ser ut i de miljöer jag ofta skriver om.

Nu har dottern, Kerstin, och hennes barn, Viggo och Klara, tillbringat en semestervecka i det som var hennes egen barndoms sommarland. Och hon tar bilder!

Så på hennes blogg – länk finns här intill – finns nu flera texter och massor av foton från besöket i Öregrund: vårt köksbord, inre gårdsplan där man kan sitta på trappen och äta frukost, bilder av trädgård och rosor, massor av bilder från badklipporna i Tallparken, fika i Floras trädgård och en hel del annat.

Välkomna att hälsa på på det här sättet, via Kerstins blogg!

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^