Oktoberdagbok

4 oktober 2010 17:37 | Politik, Teater, Ur dagboken | Kommentering avstängd

Så har vi då flyttat in till stan, till Uppsala. I söndags kom den förbeställda stora skåpbilen från Öregrunds taxi, och vi – mest Birgitta och chauffören – packade den full med resväskor och kartonger och krukväxter. Vi gör så här två gånger per år, vår och höst, tar alltihop i ett svep. Det kostar en bra slant, men det är ändå pyttelite jämfört med om vi hade haft en egen bil som ju kostar pengar året om.

Sen gick resten av söndagen åt till att packa upp alltsammans igen. Birgitta duschade också alla krukväxterna innan de ställdes tillbaka i sina stadsfönster, men jag har inte ställt tillbaka mina förrän i dag. Först ville jag putsa mitt fönster, och det har jag gjort nu – det är rätt bökigt, eftersom fönstret finns bakom det stora tunga skrivbord, på vilket datorn står. Men jag plockade bort allt som stod på skrivbordet och diskade en del av sakerna för att få riktigt rent. Och så har jag sopat och skurat, även bakom skrivbordet.

Genast har telefonen börjat ringa, mycket mer än när vi bor ute på landet.

Laboremus, min gamla förening, vill att jag på fredag kväll åker ut till en kursgård och berättar om mitt och Laboremus’ röda sextiotal. Det gör jag gärna. Jag bad visserligen om anstånd med besked till i kväll, eftersom jag inte mindes vilken kväll vi skulle gå på teaterpremiär, men jag har kollat nu: premiären på ”Anna Karenina” på Uppsala stadsteater äger rum först på lördag.

En kille från Handelshögskolan ringde också: Han vill intervjua mig för en uppsats om ARE-bolagen, det reklambolag som Kalle Kilbom byggde upp men som Socialdemokraterna sålde efter kraschen med A-pressen. Jag tipsade honom också om var han kan hitta mer material och vilka han i övrigt borde intervjua – fast Sören Thunell fanns redan på hans lista.

I morse ringde Bengt Göransson. Han ville att jag skulle medverka i ett ABF-program den 22 november klockan 18.00, i ABF-huset i Stockholm, var annars? Temat för kvällen blir Birger Norman, och eftersom jag både har läst och mött Birger, ställer jag förstås upp. Hans författarskap är verkligen värt att göras aktuellt för nya generationer.

Dess förinnan ska jag och Birgitta medverka i publika program på biblioteken i Östhammar (24 oktober) respektive Öregrund (4 november). Upplandsmuseets utställning om de estniska båtflyktingarna, den som vi båda invigde, ska visas där, i de trakter där många av de estniska flyktingarna kom i land.

I förmiddags såg jag i TV riksdagens omröstningar om val av talmän. Cirkus SD har börjat.

Och i morgon deltar jag tillsammans med den före detta talmannen, min hustru, i riksdagens högtidliga öppnande samt även i det musikaliska kvällsprogrammet för riksdagen med gäster i Konserthuset.

Pensionärslivet är ganska omväxlande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^