Pressgrodor

5 mars 2006 17:11 | Citat, Politik | Kommentering avstängd

”En majoritet av svenska folket säger ja till centerns omstridda förslag att slopa anställningstryggheten för unga under två år.”

Dagens Nyheter

Söndag förmiddag

5 mars 2006 13:22 | Media, Musik, Ur dagboken | Kommentering avstängd

Söndagsförmiddagarna följer alltid ett bestämt mönster. Frukost till ”Godmorgon världen” i P1 och samtidigt läsning av morgontidningarna, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet och Upsala Nya Tidning. Till det läsvärda i dag hörde Sverker Åströms artikel på DN Debatt, ”Regeringen agerar skamligt för att inte misshaga Bush”, och Carsten Jensens artikel i DNs kulturdel om sitt hemland Danmark, ”Lilla lyckliga landet”. Jag sparar också UNTs ”Uppsalas guide till musiken” med tips om musikevenemang under det kommande halvåret.

Efter ”Godmorgon världen” slår jag över till P2 och världsmusikprogrammet ”Klingan”. Bland det Lennart Wretlind spelar finns den irländske violinisten Kevin Burke. Jag har, och uppskattar mycket, Burkes ”Sweeney´s Dream – Fiddle Tunes From County Sligo, Ireland” (Smithsonian Folkways SFW CD 40485, 2001), men det Wretlind spelar är hämtat från en av de CD som följer med det amerikanska folkmusikmagasinet Sing Out!; jag är prenumerant sen 1960-talet. Wretlind nämner Burke i positiva ordalag men ger också Sing Out! en släng för att, åtminstone hittills, ha varit för puristisk, för strikt folkmusikinriktad – dock tycker han, att tidskriften på senare tid har öppnat sig mer för världsmusik. Det här måste jag be att få återkomma till!

Medan jag hör på Klingan, dricker jag mer kaffe och bläddrar och läser ett och annat i Folket i Bild 1-18 1953, som jag har köpt på Tradera. De här tidningarna är från de år, då jag var FiB-ombud i Juniskär med omnejd. Även till det tänker jag återkomma.

Efter 12.00 fortsätter jag, fram till lunchekot, med att lyssna på vismagasinet Felicia med Karin Kjellman (som en gång i världen ingick i gruppen Folk och rackare). Innan jag måste slå över till nyheterna i P1, hinner hon spela bland annat Alisson Krauss och Emmylou Harris och så Marie Bergman, ackompanjerad av maken och gitarrvirtuosen Lasse Englund, med Bellmans ”Nå, skruva fiolen”.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^