Lena Sommestad som partiledare (S)

11 december 2010 16:01 | Politik | 8 kommentarer

Jag har med intresse noterat att allt fler S-bloggare förordar Lena Sommestad som ny partiledare för Socialdemokraterna. För egen del har jag inte pekat ut någon kandidat till just partiledarposten, men när jag för en tid sedan – här – gav förslag på vilka som borde finnas med i en partiledning, som förmådde vända vårt parti på rätt köl igen, fanns Lena ganska självklart med. Från bland annat Uppsala arbetarekommuns möten känner jag henne som en orädd debattör med klassiska socialdemokratiska åsikter, numera präglade av röd-grönt tänkande.

Fler än jag i vår arbetarekommun har upptäckt Lenas förtjänster. I dagens UNT (11 december 2010) finns på debattsidan en artikel, bland vars undertecknare finns en rad kända kristna socialdemokrater, ”Lena Sommestad vår kandidat”, som pläderar för henne som nästa partiledare. Du hittar artikeln här.

8 kommentarer

  1. Hurra håller fullständigt med dig.

    jag tänker att de mest lysande socialdemokratiska partiledarna hade en akademisk bakgrund

    Branting, Erlander och Palme. Det Erlander gjorde i forskningspolitiken var helt fantastiskt. Har inte funnits något som begripit dessa frågor varken förr eller senare.

    Lena S borde ha möjligheten att lyfta partiet ur träsket som det hamnat i. Även här i Västerbotten börjar det finnas folk som tycker så.

    Comment by Britta Sethson — 2010 12 11 16:36 #

  2. Till Britta Sethson: Oavsett om hon faktiskt blir partiledare, hör hon hemma i det slags partiledning vi behöver för att återupprätta vårt förr så stolta parti.

    Comment by Enn Kokk — 2010 12 11 16:55 #

  3. Exakt

    klok orädd och visionär och med fötterna stadigt förankrade i ideologin

    Comment by Britta Sethson — 2010 12 11 17:32 #

  4. Roligt att vi överens den här gången. Jag tillhör ju dem som flera gånger på s-info talat för Lena. Detta efter att bara ha följt hennes blogg en längre tid. Tack för att du förmedlade artikeln från UNT och era synpunkter från Uppsala ak.
    Jag ser också fram emot Lena i partiledningen!
    Mvh
    Bo W

    Comment by Bo Widegren — 2010 12 11 23:44 #

  5. Håller också med. Lena Sommestad tillhör de få av dagens mer kända socialdemokrater jag känner till som skulle kunna göra mig mer optimistisk om socialdemokratin igen.

    Men hur är det, är hon verkligen en stor EU-entusiast, om inte så är hon väl automatiskt diskvalificerad föreställer jag mig.

    Comment by Kerstin — 2010 12 12 2:35 #

  6. Lena Sommestad tycks mig som en klok person. Det som nu krävs mer än tidigare, är en god pedagog för att föra ut vår politik. Nu när vi kan förvänta oss att de kommande ”dreven” kommer att handla om att S- politik är opålitlig, vi säger en sak före valen och när vi inte lyckas så säger partiledaren att vi gick till val på ”fel politik”! De fackliga företrädarna var förr de personer som fick många röster. Så är det inte numera, för de upplevs som ´företrädare för särintressen” med liten förmåga att kunna gynna företagsamheten. Språkkunskaper och pedagogiska färdigheter är meriter förutom god bildning och utbildning samt god moral väger lika tungt som ledaregenskaper och de politiska värderingarna.

    Comment by Ulla Wall — 2010 12 12 5:43 #

  7. Har du sett den här siten?

    http://komigenlena.nu/

    Kanonbra tycker jag!

    Comment by M. E. — 2011 01 20 12:37 #

  8. Och de här!
    http://www.facebook.com/#!/pages/Kom-igen-Lena/157078347674835

    http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=115728518483123

    (Själv har jag klickat i rutan ”Jag är inte medlem i (S) men skulle bli det om
    Sommestad blev partiledare”.)

    Comment by G. R. — 2011 01 23 17:38 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^