Bloggpaus i några dagar

1 maj 2007 17:33 | Musik, Ur dagboken | 14 kommentarer

Från vännen Jan Hammarlund har jag fått följande meddelande:

Som vanligt kommer årets kull av visskoleelever från Kungälv till Stockholm för att sjunga för oss, och som vanligt sker det på legendariska källarklubben före detta Kurbits, numera Sten Sture, vid Stortorget i Gamla stan, nära Storkyrkan och bredvid Cornelismuseet.

Tosrdagen den 3 maj klockan 19.00 börjar det. Entrén är gratis, så man kan i stället lägga pengarna på CDskivor, öl, mat med mera.

Välkomna!

Jan

***

Jag skulle gärna ha gått, men jag ligger på Akademiska då. Nyopererad.

Som jag tidigare har berättat, har mina läkare, både min ordinarie och en hjärtspecialist på Akademiska, konstaterat, att mitt hjärta sackar. För någon vecka sen kom så den kallelse jag har väntat på: I morgon, onsdag, klockan 13.00 läggs jag in på Akademiska, på torsdag får jag en pacemaker inopererad och på fredag skrivs jag, förhoppningsvis, ut.

Birgitta var, när jag delgav henne beskedet, till att börja med fast besluten att inställa sin resa till Vietnam och Hong Kong, men lika beslutsamt övertalade jag henne sen att fullfölja den planerade resan. Det här är i normalfallet ingen farlig operation, och jag hanterar gärna mina kroppsliga tillkortakommadnen på egen hand. Jag gillar, av princip, inte att förses med en reservdel, men jag är inte rädd för den förestående operationen; jag tycker inte att själva ingreppet är obehagligt, och jag är dessutom inte smärtkänslig.

Jag har min dotter Kerstin på nära håll, om jag – trots vad jag tror – ändå skulle behöva assistens av något slag. Efter operationen tänker jag närmast återvända till lägenheten i stan och sen, när beroende på hur jag känner mig, hit till Öregrund.

Ni får ge er till tåls några dagar. Som ni förstår, kan jag inte blogga under sjukhusvistelsen.

Men sen tänker jag berätta, hur det känns att vara reservdelsmänniska.

14 kommentarer

 1. Lycka till med operationen. Det går säkert bra. Det brukar inte vara något större ingrepp och vår erfarenhet är att det fungerar utmärkt att ha en ”reservdel”. Hjälpmotorn kallar Olle sin. När Olle fick den för ca 8-9 år sedan gick det fort. Onsdag konstaterades att han behövde en pacemaker, torsdag opererades den in och på fredag var han hemma igen och mådde alldeles utmärkt. Han märker knappast av den annat än att han får komma på kontroll en gång per år, då de konstaterar hur mycket den varit i bruk under året.

  Comment by Kristina Strömberg — 2007 05 01 21:59 #

 2. Bara att vara glad så länge det endast handlar om ett ”reservhjärta”. Sådana lever många länge med. Det är värre när hjärnan börjar strejka för hjärnproteser klarar man inte av än.

  Lycka till och jag ser fram emot att få läsa dina alster på bloggen igen :-).

  Comment by Kerstin — 2007 05 02 0:47 #

 3. Lycka till!
  Min kollega har sedan ett antal år pacemaker, verkar fungera utmärkt. Det ska bli intressant att höra din upplevelse av sjukvården.
  Ibland när jag hör om hur dåligt allt är numera, tänker jag på hur det var kring 1970 i Norrlands inland. Mina äldre släktingar, som hade upplevt seklets första decennier, talade om för oss hur bra vi hade det. Och det hade vi. Mat, kläder, värme, skolgång, bibliotek, TV och telefon.
  Inte en enda gång har jag känt mig fattig.
  Den diskussionene skulle jag vilja öppna upp när du har återhämtat dig. Varifrån kommer alla offer? Alla som är så arga och så kränkta? Var det, gud förbjude, bättre förr?

  Comment by Exonymia — 2007 05 02 8:08 #

 4. Till Kristina Strömberg, Kerstin Berminge och Exonymia: Tack för uppmuntrande tillrop! Jag vill nu bara säga, att allt har gått bra och att jag känner mig bra och väl till mods. Jag återkommer med en utförligare rapport.

  Comment by Enn Kokk — 2007 05 04 16:17 #

 5. Skönt att läsa att Du känner Dig bra och väl till mods. Nu väntar vi på att Du får krafterna tillbaks och kommer igång med bloggandet.

  Comment by Kent — 2007 05 04 20:50 #

 6. Ja, vad skönt att höra att allt verkar gå bra.

  Comment by RS — 2007 05 04 21:52 #

 7. Gratulerar -nu kan du se fram emot ett mycket längre liv :-)
  och jag ser, som andra redan sagt, fram emot att du återhämtar dig och orkar blogga som vanligt igen.

  Comment by Kerstin — 2007 05 04 23:50 #

 8. Hej
  Skönt att läsa att operationen gick bra!

  Mvh en annan medelpading, Peter Swedenmark

  Comment by Peter Swedenmark — 2007 05 05 12:47 #

 9. Hej Enn
  må du få må gått framöver.
  önskar din gamle vän
  Sven Bodin

  Comment by Sven Bodin — 2007 05 16 12:30 #

 10. Till Sven Bodin: Tack! Är du förresten kvar i Sundsvall?

  Comment by Enn Kokk — 2007 05 16 15:49 #

 11. Hej igen Enn
  jo då jag är kvar i Sundsvallstrakten. Är projektledare i Timrå kommun och för Mediakonverteringscentrum i Fränsta, men har också en del kontakt med LO-distriktet i Mellannorrland. Vi ska bland annat tota ihop ett nytt inforamtionsbroschyr om Sundsvallsstrejken. LO- kostade ju på en del ute vid Vindskärsvarv för en 7 år sedan. Ja så är jag inblandad i diskussioner om hur Första Maj ska/bör manifesteras framöver. Jag också halft om halft fått i uppdrag att skriva om 1899-års föreningsrättsstid för Sundsvalls museum som planerar en helt ny basutställning som ska sträcka sig fram till modern tid.
  Sven

  Comment by Sven Bodin — 2007 06 04 14:12 #

 12. Hej Enn Det var länge sedan. Jag såg att du varit på hjärtoperation! Hoppas allt har gått bra. Jag har undrat så hur du har det.
  Jag tycker du är modig!
  Å så saknar jag wienerbröd i internpåsarna. Det är dåligt med sånt på bladet.

  Comment by Lotta Gröning — 2007 06 04 14:50 #

 13. Till Lotta Gröning: Ja, alltför länge sen!
  En regelrätt hjärtoperation var det dock inte – jag fick en pacemaker inopererad, vilket är ett mycket lindrigare ingrepp.

  Jag följer din blogg relativt regelbundet – har länk till den – så jag vet en del om hur du har det.

  Wienerbröd går tyvärr inte att skicka på webben.

  Comment by Enn Kokk — 2007 06 04 22:24 #

 14. Till Sven Bodin: Intressant att höra vad du håller på med numera.

  Comment by Enn Kokk — 2007 06 04 22:26 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^