Slutet är nära

23 april 2007 9:43 | Korta meningar, Politik | 1 kommentar

Länsförbund efter länsförbund i Folkpartiet överger Lars Leijonborg. Slutet är nära.

Som nästa partiledare omnäms Jan Björklund. Då är slutet verkligen nära.

1 kommentar

  1. Slutet var närmare än man kunde tro. Att det är ännu närmare med Jan Björklund kan man verkligen hålla med om. Han har på skolpolitikens område lyckats med att framstå som den som framfört alla förslag till omorganisering och ”uppstramning”. Men det är inte sant. Många av de förslag som Björklund har gjort till sina och anklagat socialdemokraterna för att ha förhindrat har i själva verket initierats av Ibrahim Baylan och Vernersson. En riktigt dundertabbe gjorde han dessutom när han förhindrade att det idiotiska systemet med enskilda kurser i gymnasiet fick fortsätta tills folkpartiet tagit fram en egen gymnasieutredning. Vem som hittade på detta kurssystem vet jag inte men det innebär att kurserna i till exempel språk delas upp och att betyget från första ring, eller vad det kallas numera, väger lika tungt som det från sista kursen i trean. Denna idiotiska konstruktion – alla vet ju att språkkunskaper utvecklas, liksom förmodligen kunskaper i andra ämmne – skulle ha avskaffats nu om inte allianses vunnit valet. I stället valde Björklund att behålla det för att kunna införa något komplicerat betygssystem, som ändå hade kunnat införas senare. Allt för att framstå som den enda som kan ta itu med skolan. Dessutom glömmer jag aldrig hans min när han fick frågan om hur han hade kommit över socialdemokraternas planer för valrörelsen. Hade jag varit rektor för honom hade han relegerats direkt.

    Comment by Hans O — 2007 04 23 13:32 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^