”Är det för övrigt inte precis så vi alla ser på henne?”

30 mars 2007 11:38 | Media, Politik | 3 kommentarer

Leif Lewin, professor i statsvetenskap i Uppsala, driver i en artikel på DNdebatt (30 mars 2007) ståndpunkter, som går på tvärs mot flertalet reaktioner på (läs mot) Erik Fichtelius’ TV-program om och med Göran Persson, ”Snåla och oempatiska attacker mot Persson”.

Jag ska ge er ett smakprov, som handlar om kritikpunkten att Persson skulle ha förolämpat sina arbetskamrater:

”När det gäller omdömena om Mona Sahlin med flera kan jag inte komma till annan slutsats än att kritikerna ägnar sig åt en uppseendeväckande citatförvanskning. Man citerar det negativa: tänkandet är inte hennes starka sida. Men förtiger det positiva: hennes talang är att kommunicera. (Är det för övrigt inte precis så vi alla ser på henne?) I fall efter fall citerar kritikerna selektivt. Man bryter ut uttalandena ur deras sammanhang. Detta är elementärt brott mot källkritiken och skulle underkännas om det vore en seminarieuppsats.

Vid ett seminarium häromdagen visade Erik Fichtelius, lika övertygande som underhällande, hur man med den metoden lika gärna kunde komma till motsatt slutsats, bryta ut bara det positiva och konstruera en `Gulle-Persson´.”

Man behöver inte dela alla Lewins slutsatser för att tycka, att hans artikel är ett intressant korrektiv till de mest emotionella reaktionerna på TV-serien. Du kan ta del av hela artikeln här.

3 kommentarer

 1. Hej Enn!

  Stureplanshögern har fått konkurrens av annat parti som sägs hålla till på vänsterkanten.
  Tecken som talar för att det finns presumtiva väljare i det krogtäta nedre Östermalm.

  Mvh
  Rustan Rydman

  Comment by Rustan Rydman — 2007 03 30 17:41 #

 2. Till Rustan Rydman: Jo, jag har läst dagens Expressen. Det enda som skiljer dom här från stureplanshögern är att att dom i berusat tillstånd oftast snubblar åt vänster.

  Comment by Enn Kokk — 2007 03 30 17:47 #

 3. För övrigt undrar jag vad det är för ynkryggar som sitter i den socialdemokratiska partistyrelsen och partiets VU. Nu när Persson avgått på eget initiativ säger dom att de velat ha bort honom som partiledare innan valet.
  Varför gjorde dessa herrar och damer inget åt saken då?
  Hur Stalin, Hitler, Mao, Pol Pot m fl kunde fortsätta att härja utan omfattande motstånd kanske blir begripligare när man ser hur partimänniskor inte agerat i ett läge där de egentligen inte riskerat speciellt mycket.
  Titta på Göran Johansson. Han reagerade och folkets röster blev hans belöning.

  Comment by Daniel — 2007 03 30 22:07 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^