I havsbandet

30 mars 2010 15:45 | Barnkultur, Film, Musik, Prosa & lyrik, Resor, Trädgård, Ur dagboken | 3 kommentarer

Gårdagen gick åt för att packa inför utflyttningen till sommarhuset i Öregrund. Proceduren var till och med mer omfattande än vanligt, eftersom det ska bli stamrenovering i lägenheten: Min garderob, som ligger i ett av de utrymmen som berörs, måste totaltömmas, vilket innebar, att lite mer togs med till sommarvistet – annat måste stuvas in i andra, icke berörda rum.

Dessutom packade jag som vanligt böcker, CD och DVD med filmer, som ska täcka alla möjliga behov under det närmaste dryga halvåret.

Överst i jättelasset i skåpbilen från Öregrunds taxi vi som vanligt hade beställt stuvades ett lager med alla krukväxterna.

Eftersom Öregrund ligger snett norrut sett från Uppsala och dessutom vid kusten, hade Birgitta ringt Roger och bett honom skotta fram grinden och en gång upp till huset, vilket han hade gjort med den äran. Vi har snö även i Uppsala, men det är vintrigare här ute i havsbandet. Birgitta fick ta på sig stövlar med höga skaft, när när hon gick ut i trädgården och hämtade in körsbärskvistar till påsk.

När man kommer ut till sommarhuset med allt bagaget, måste det ju packas upp igen och ställas på sina nya ställen. Själv har jag sorterat in kläder i garderober och skåp, sorterat in de medförda böckerna i bokhyllan, CDna i skivhyllan och så vidare.

I kväll måste jag tyvärr ta bussen in till stan igen. I morgon bitti har jag nämligen sammanträde i kulturnämnden, och jag vill ogärna behöva stiga upp i svinottan. Men sen kommer jag ut hit igen.

Matti och Karin kommer ut hit för att fira början av påskhelgen med oss. Och på annandan kommer Kerstin och Bo med barnen Viggo och Klara, som har lov från skolan respektive dagis veckan efter påsk och följaktligen ska stanna hos morfar och mormor hela veckan. Jo, deras leksaker och förrådet med barnböcker var också med i bilen hit i dag. Ett bestånd filmer för barn finns här sen tidigare.

Det är ju inte mycket till uteväder än här ute i havsbandet, men vi ska nog hitta på roliga saker att göra i alla fall!

3 kommentarer

 1. Härligt! Jag har följt dig så pass länge nu att flytten ut till sommarhuset känns som ett vårtecken. Vi har väldigt mycket vinter kvar, men ljuset är här, och barnen kommer hem i påsk. Prognosen lovar fint väder, jag hoppas att ni får solglitter på smältande snö. Glad påsk!

  Comment by Ann Christin — 2010 03 30 20:35 #

 2. Tänk att ni redan flyttar ut. Mitt lilla sommarhus kommer inte att väckas ur vinterdvalan än på ett tag. Glad Påsk!

  Comment by Eva Swedenmark — 2010 03 30 21:34 #

 3. Till Ann Christin och Eva: I går, när vi flyttade ut, var det sol och vårväder. I dag, när jag återkom från kulturnämndssammanträdet inne i Uppsala, var det gråmulet.

  Birgitta hade påskpyntat, när jag var på mitt sammanträde. Glad påsk!

  Comment by Enn Kokk — 2010 03 31 16:58 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^