Hut går hem: meningen om Björn Jensen har nu tagits bort från min biografi i Wikipedia

9 mars 2010 20:58 | Politik | 2 kommentarer

Någon – jag vet inte vem – har nu plockat bort den irrelevanta meningen om Björn Jensen i min biografi i Wikipedia. Och den hade ju inget att göra just där.

Jag kan fortfarande tycka att det som står om mig är lite udda. Men det finns ju länk där till min egen blogg och därmed till Om Enn Kokk, som innehåller en mer heltäckande bild av mitt liv.

2 kommentarer

 1. En stor fördel med Wikipedia jämfört med andra uppslagsverk är att man kan sem vem som gjort en ändring och när; titta bara på historiken. Precis som någon i ditt tidigare inlägg kommenterade, så är det en person med pseudonymen ”Sagarmatha” som lagt dit uppgiften. Samma person har för övrigt skrivit artikeln om Björn Jensen där det också länkas till sidan om dig. Det är då inte ovanligt i sammanhanget att länka korsvis tillbaka. Sen att det blev en krystad bisats som las till kan bero på tidsbrist hos författaren och/eller bristande kännedom om objektet i fråga, dvs dig.

  Jag tror inte det är allvarligare än så. Udda lösryckta citat samt selektivt urval tillhör tyvärr vanligheterna i Wikipedia och skall därför inte fästas någon större uppmärksamhet vid. Den engelska version är som bekant ett par snäpp bättre i kvalitet än den svenska.

  Comment by Erik Ferrari — 2010 03 10 7:15 #

 2. En märklig kommentar av Ferrari. Vilken nytta har man av att veta att det är ”Sagarmatha” som lagt till den förgripliga meningen? ”En stor fördel med Wikipedia jämfört med andra uppslagsverk är att man kan se vem som gjort en ändring” – i ”andra uppslagsverk görs inga okontrollerde ändringar av kreti och pleti och det kan ju också vara en fördel…

  Vad Enn Kokks exempel visar med all önskvärd tydlighet är väl att w. är en ytterst opålitlig källa i seriösa sammanhang.

  Ett tips: om man skriver in -wikipedia i Googlesökningar slipper man hänvisning dit. Skriver man in -amazon slipper man alla böcker också vilket ofta, men naturligtvis inte alltid, kan vara en fördel.

  Comment by Bengt O. — 2010 03 10 13:33 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^