Melodikrysset nr 11 2007

17 mars 2007 14:54 | Film, Musik, Ur dagboken | 3 kommentarer

Det faktum att jag inte var på den socialdemokratiska partikongressen gjorde, att jag som vanligt på lördagsförmiddagen kunde ägna mig åt melodikrysset. Eftersom jag skulle se TV-sändningen från kongressen från klockan 11.00, hade jag dock inte – och har av andra skäl fortfarande inte – mycket tid för googlande.

Det resulterade i en olöst uppgift: Jag kände inte igen den Lasse Berghagen-melodi Mats Olssons orkester exekverade och fick alltså inte, trots att jag hade första (S) och tredje (U) bokstäverna av sammanlagt fyra, ut det ord ur titeln och refrängen, som söktes till vågrätt 14. /Zita, Tomas och Monica har hört av sig och säger, att Lasse Berghagens låt heter ”Det är slut”./

Resten var mer eller mindre lätt.

Gamla schlager kan jag ju. Som ”Åk med mig, Stina, i en roddbåt till Kina”. Och ”Nu tändas alla ljusen i vår lilla stad”.

Efter en stunds funderande kom jag också på att det här var Trio med bumba som sjöng Anna-Lena Löfgrens gamla hit ”Lyckliga gatan”.

Melodifestivalfrågorna var ganska lätta den här gången. 1963 sjöng Monica Zetterlund Beppe Wolgers’ och Bobbie Ericsons ”En gång i Stockholm”. Bidraget från 2002, ”Never Let It Go”, sjöngs av Afro-dite, det vill säga Kayo Shekoni, Blossom Tainton och Gladys del Pilar. Och i årets festival sjöng Magnus Uggla ”För kung och fosterland”.

Eftersom jag har alla Ebba Grön-skivor hade jag heller inga svårigheter med ”800 grader”. Gyllene Tider finns däremot inte i mina skivhyllor, men visst var det dom som framförde ”Solsken”. Jag hade faktiskt lite större svårigheter med att komma på Björn Skifs’ låt, men det var ”Vi bygger oss en båt”.

Mannen med sammetsrösten, han som sjöng ”Adios Amigos”, var Jim Reeves.

Belgaren, som sjöng ”Hold Me Tight”, det vill säga Jacques Offenbachs ”Barcarole”, heter Helmut Lotti.

Slutligen: veckans filmfråga var ovanligt lätt. Vi hörde ”Zorbas dans” ur Zorba med Anthony Quinn i huvudrollen som Zorba.

***

På jakt efter något svar till senaste melodikrysset? Pröva då med att antingen gå direkt in på min blogg, http://enn.kokk.se eller med att klicka på Blog ovan. I båda fallen bläddrar du dig sen ner till aktuell lördag.

3 kommentarer

 1. Förslag: Lasse Berghagens ”Det är slut”.
  Hoppas du är frisk nu efter den efterhängsna förkylningen!

  Comment by Zita & Tomas — 2007 03 17 15:40 #

 2. Samma förslag en gång till!
  Mats Olssons orkester spelade Lars berghagens ”Det är slut”.

  Comment by Monica — 2007 03 17 17:08 #

 3. Skulle du inte blogga om kongressen? Vill gärna läsa vad du tyckte om Görans tal. Var det inte lite rörigt?

  Comment by Hjalmar — 2007 03 17 20:07 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^