Lyrikvännen i ny skepnad och med ny ägare

12 mars 2007 14:51 | Media, Prosa & lyrik | Kommentering avstängd

Ordfront har, som aviserat, sålt den anrika, av Folket i Bild startade tidskriften Lyrikvännen till Ellerströms. Ansvarig utgivare är från och med nummer 1 2007 Jonas Ellerström, som också tillsammans med Erik Magntorn, Klara Petersson, Marie Pettersson och Clara Svensson ingår i den nya redaktionen.

Tidskriftens format har blivit lite mindre; dess layout är trevlig och läsfrämjande.

Det är naturligtvis för tidigt att efter ett enda nummer bedöma den nya redaktionens förmåga, men ska jag våga en gissning, har den folkbildande och läsfrämjande ambitioner. Texterna är korta och inte påfallande svåra. Det finns ett särskilt (100 kronor billigare) prenumerationspris, 280 kronor, för ungdomar under 25 år. Folkligheten understryks också av den nya avdelningen Knep och knåp.

De två nya akademiledamöterna Kristina Lugn och Jesper Svenbro presenteras genom essäer och med hjälp av egna dikter. Avdelningen Utblick (den här gången i riktning Rumänien) knyter an till Lyrikvännens och Lyrikklubbens gamla tradition att öppna svenska lyrikvänners ögon för poeter från andra länder. Den mångbegåvade Jonas Ellerström har hittat en okänd baudelairetolkning av Hjalmar Gullberg.

Nästa nummer har, annonserar man, Gunnar Ekelöf som tema. Det ser jag fram emot, så jag har anmält, att jag vill fortsätta att prenumerera. (Jag har för övrigt varit prenumerant allt sedan starten 1954.) 380 kronor kostar sex nummer för oss som är över 25, 500 för institutioner. Kontakta Nätverkstan, ekonomitjanst@natverkstan.net, telefon 031-743 99 00.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^