Svårt kryss?

12 mars 2007 12:29 | Ur dagboken | 3 kommentarer

Jag löser inte bara Melodikrysset. Jag brukar också lösa kryssen i Aftonbladets kryssbilaga varje vecka.

I den gångna veckans kryssbilaga hittade jag, i Bengt Löfstrands Svåra krysset, följande: BIRGITTA DAHLS KOKK, tre bokstäver.

Vad kan det vara?

3 kommentarer

 1. Hej Enn!

  Jag är dålig på korsord, gissar att Birgitta Dahls Kokk är – Enn

  Mvh
  Rustan Rydman

  Comment by Rustan Rydman — 2007 03 12 13:29 #

 2. hej Ennl
  Hamnade av en slump på din blogg häromdagen. Hatar egentligen bloggar (vill säga när jag inte själv får pladdra på) men blev mycket tilltalad av dina synpunkter på livet och sångerna (aj tusan, var det du som en gång skrev dessa bitar till Innerspalten om Phil Ochs?). Såg också att du i en del sammanhang nämnde en flyktig bekant från forna dagar, vill säga Bo Krogvig. Han tillhörde ungdomsgänget i SSU i Sollefteå när det begav sig för så där 40 år sedan. Sedan dess har jag passera de flesta stationer på yttersta vänsterkanten men har nog hela tiden hållit kursen korrekt. Mellan varven håller jag på med en översättning av Pierre Broués bok om Trotskij, vete fan vem som ska ge ut den men det är i alla fall en hobby och den bygger ju på mer grundligt arbete än Isaac Deutschers. Läser därvid rätt mycket av Trotskijs scribblande och anser förstås, i likhet med den store journalisten Jolo, att om någon politiker borde haft Nobelpriset Ii litteratur skulle det inte varit Churchill, utan Trotskij. Han var förstås ingen sjåp-Lisa men som skribent är han outstanding. Ett tragiskt livsöde och en evig exil, för övrigt bra fångat i den norske rikskringkastingsmannen och populärhistorikern Yngvar Ustvedt i boken ”Verdensrevolusjonen på Hönefoss”.
  Hälsningar Björn Erik Rosin i Paris

  Comment by Björn Erik Rosin — 2007 03 12 16:18 #

 3. Till Björn Erik Rosin: Jo, i Innerspalten på Aftonbladets kultursidor skrev jag åtskilligt mer än om Phil Ochs. Jag ska vid tillfälle återpublicera mer.

  Trotskij finns relativt rikligt representerad i mina bokhyllor.

  Comment by Enn Kokk — 2007 03 12 16:30 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^