IKEA-stolen Jussi?

1 februari 2007 11:07 | Korta meningar, Politik | 5 kommentarer

Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth (m) föreslår att IKEA ska vara med och bygga ett nytt operahus i Stockholm.

Då får väl publiken sätta ihop stolarna själv?

5 kommentarer

 1. Varför inte sjunga själva?

  Comment by Bo Strömberg — 2007 02 01 19:33 #

 2. Vad är problemet med att vi alla hjälper till? Jag skruvar gärna ihop några stolar! Måste Enn Kokks ideologi så inskränkt sträcka sig så långt in absurdum att hans beundrade STAT skall göra allting? Är det samhörighet,solidaritet,gemenskap och personligt ansvar att låta STATEN göra allt för oss? Vem ställde fram stolarna när han och hans kamrater hade möte i den lokala SSU-föreningen? Erlander? Inte i Fengersfors i alla fall.

  Comment by Lars Rudström — 2007 02 03 21:19 #

 3. Till Lars Rudström: Men jag är uppriktigt intresserad av opera, en konstart som inte drar in sina egna kostnader någonstans i världen. Operan blir, för all del, inte sämre av att den, som i fallet Metropolitan (där jag har varit), subventioneras av privata donatorer. Men allra enklast är det att producera opera med hjälp av skattepengar.

  Comment by Enn Kokk — 2007 02 03 21:41 #

 4. Vadå ”enklast”? Personligen älskar jag opera, tyvärr aldrig lyckats få en biljett på M, i alla fall inte när den besökts av någon världsartist. Där finns det kanske ett aber? Alla biljetter är förbokade, kanske av sponsorerna? Om en privatkapitalist är villig att stöda denna konstart, so what? Vi behöver dessutom få ut operaföreställning utanför Sthlm och Gbg. Där kan de lokala sponsorerna hjälpa till.
  ”Enklast”?

  Comment by Lars Rudström — 2007 02 03 22:01 #

 5. Till Lars Rudström: Jag vet, hur svårt det kan vara att få biljett till Metropolitan. En gång, när det var slutsålt, lyckades min driftiga hustru ute på plattan utanför fånga in en man, som på grund av plötsligt förhinder var tvungen att avstå från biljetterna; han var – för ett mycket rimligt pris – beredd att överlåta sina biljetter till oss. Det var dessutom utomordentligt bra platser.

  Comment by Enn Kokk — 2007 02 04 11:04 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^