Restaurang Kung Birger

25 januari 2007 15:47 | Korta meningar | 5 kommentarer

Efter kulturnämndens sammanträde väntade jag som vanligt på bussen utanför Burger King.

Skulle inte någon kunna starta en kedja lunchrestauranger med svensk husmanskost, förslagsvis med namnet Kung Birger?

5 kommentarer

 1. Och skulle inte konceptet ”4 små rätter” passa väldigt väl för svensk husmanskost? Vi har iofs smörgåsbord, men husmanskost är väldigt gott men litet för mäktigt för att äta mycket av.

  Comment by Pelle Rödin — 2007 01 30 17:22 #

 2. Till Pelle Rödin: Under mina år som yrkesarbetande valde jag gärna lunchrestauranger med svensk husmanskost: isterband med stuvad potatis, raggmunk med lingon och stekt fläsk, stekt salt sill i löksås, bruna bönor och fläsk, strömmingsflundra med potatismos, gravad lax med stuvad potatis och andra liknande härligheter.

  Men jag medger att det satte sig kring midjan.

  Comment by Enn Kokk — 2007 01 30 17:30 #

 3. Midjan är det minsta du behöver bekymra dig om Enn! Om inte maten berövar dig din intellektuella kapacitet så är det OK. Fortsätt så! När tiden är utmätt så bekymrar den sig inte om du får in andra eller tredje hålet i livremmen. Carpe diem!

  Comment by Lars Rudström — 2007 01 30 23:46 #

 4. Till Lars Rudström: Det finns ändå ett problem. Jag har åldersdiabetes och måste tänka både på vad jag äter och på hur det påverkar min vikt.

  Comment by Enn Kokk — 2007 01 31 1:02 #

 5. Självklart! Men du kan väl trots allt styra din diabetes med medicin? Vällevnaden kan vara ett medicinskt gissel på många sätt och det får vi ”leva med”. Åldersdiabetes kan vi ju få även pga ålder. Mot denna (åldern) kan vi inte göra mycket trots att det finns många som har försökt att stanna tiden.

  Comment by Lars Rudström — 2007 01 31 2:11 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^