P M Nilsson: Bildt måste gå

12 januari 2007 12:07 | Politik | 6 kommentarer

Jag är ingen större vän av kvällstidningar i allmänhet och av Expressen mer specifikt. Men ibland finns där guldkorn.

I gårdagens Expressen (11 januari 2007) gjorde politiske redaktören P M Nilsson en briljant analys av den situation Carl Bildt har försatt sig i. Slutsatsen framgår av rubriken, Bildt måste gå.

De av mina läsare, som inte själva läser Expressen, kan ta del av artikeln här.

6 kommentarer

 1. Jag som precis börjat fatta sympati för dig efter dina avslöjande kring Mona Sahlin. Menar du på fullt allvar att du på något sätt anser att Carl Bilds optioner skulle vara ett problem?

  Den utveckling som vi ser, att man börjar kräva folks avgång, inte för själva sakfrågan, utan för hur de hanterat media, skrämmer mig något fruktansvärt. Media har inget intresse av att redovisa detaljerna kring denna typ av ”affärer” på ett för människor lättförståligt sätt. Tvärtom så vill man gärna dra ut på historien i det längsta och när väl detaljerna tar slut så börjar man skapa nyheter själv genom att kräva avgång eller hänvisa till andra som gör det. Tycker inte det anstår en debattör på din nivå att bidra till detta huvudlösa mediadrev.

  Comment by Razorwire — 2007 01 12 14:51 #

 2. Till Razorwire: Om liberala Expressens politiske redaktör P M Nilsson, som alltså inte är nyhetsjournalist, ej heller socialdemokrat, ser problem med utrikesministerns optioner, kan man väl knappast hävda att situationen är oproblematisk för Carl Bildt.

  Comment by Enn Kokk — 2007 01 12 15:12 #

 3. Nu gör du precis samma sak som jag anser vara problemet med media. Hänvisar till någon annan för att slippa själv stå för detta något pinsamma ställningstagande. Jag har ingen insikt i vad P M Nilsson kan tänkas ha för insitament till att framföra denna åsikt. Oavsätt vilket så var det ditt ställningstagande som förvånade mig och min fråga var om DU på fullt allvar anser att Bilds optionsprogram innebär att han inte kan sitta kvar vid sin post?

  Comment by Razorwire — 2007 01 12 15:30 #

 4. Till Razorwire: Jag skulle naturligtvis inte hänvisa till P M Nilsson, om jag inte tyckte, att det låg något i hans argumentation.

  Comment by Enn Kokk — 2007 01 12 15:36 #

 5. Razorwire:
  Tyckte du likadant när massmedia jagade socialdemokrater med blåslampa, som när man tvingade Laila Freivalds att avgå för att hon gick med på att köpa sin lägenhet eller då Carl Bildt bar sig inte bara svinigt åt, utan också ställde lagen åt sidan i sin behandling av Lars Danielsson, samt fördömde honom för att han hade ”ljugit”.
  Alliansens företrädare har uppenbarligen riktigt frossat i stenkastning i glashus.

  Comment by Kerstin — 2007 01 13 3:30 #

 6. Jaha och idag fick Laila Freivalds 5 miljoner för en lägenhet. Den som hon först var med att säga nej till att den inte fick omvandlats och därefter sa ja.

  Lars Danielsson borde ha tvingats bort från UD.
  Eller ännu bättre (eftersom alt.1 blivit så dyrt.)
  blivit placerad i arkivet och tvingats lära sig alla nummer till alla ambassader!!

  Alla kastar sten i glashus.

  Comment by Björn — 2007 01 14 0:07 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^