”En känd Kokk” är missnöjd

27 november 2009 14:26 | Media, Prosa & lyrik, Ur dagboken, Varia | 4 kommentarer

I veckans Kryss & Quiz, en bilaga till Aftonbladet jag regelbundet köper, finns ett kryss, signerat Bengt Löfstrand, med Litteratur som tema. Det handlar mest om Jan Guillou, men utöver att ett av svaren förstås ska bli Coq Rouge, efterfrågas också ”en känd Kokk”, Kokk rouge även han förresten. Svaret ska bli Enn.

Jag har ingenting emot att åter igen förekomma i kryssbilagan, men den har blivit sämre under senare tid, kanske för att den tydligen nu produceras av Bulls Presstjänst AB. Jag skickar i det här fallet, lika lite som i fallet Melodikrysset, inte in några svar, men det är klart att jag blir härsken, när kryssen jag löser innehåller konstruktionsfel.

Kryptot, kallat Kryptiskt, har nu fått ny konstuktör, Gudrun Pettersson, och jag konstaterar, att det de två senaste gångerna har varit felnumrerat (i rutorna alltså). Förra gången var det fråga om en ganska enkel felnumrering, så jag löste det ändå, men nu senast blev det in i helskotta fel. Jag skickade mejl till redaktionen och påtalade det här och fick som kompensation per post en värdekupong – som om det skulle hjälpa att gå till Konsum och köpa ett nytt exemplar med samma fel i.

Nej, sätt in den duktiga Anna Hagberg som kryptokonstruktör igen!

Förra numret var för övrigt felbemängt också när det gäller etiketteringen av kryssen. Ett exempel: Östen Nilssons Norrskenskrysset var ett av hans vanliga Sportkrysset med mängder av idrottsfrågor, ett fack jag inte är ett dyft intresserad av.

Skärpning anbefalles!

4 kommentarer

 1. Se det som en heder!
  I bland står det Eva Taraxacum och då blir det Goës. Miljöpartisten som vi samarbetar med här i Härnösand.
  Även om jag gillar Eva, så föredrar jag ”En känd Kokk”!
  Kul att det är fler än jag som gillar knep och knåp!

  Comment by Sig-Britt Ahl — 2009 11 27 18:04 #

 2. Till Sig-Britt Ahl: Om henne sas det förr elekat: ”Anything Goes”.

  Comment by Enn Kokk — 2009 11 28 12:07 #

 3. Eva Maskros!
  Fyndigt!
  Hahaha!
  /Gunnar

  Comment by Gunnar — 2009 11 28 17:29 #

 4. Håller helt med om Anna Hagbergs förträfflighet. I mitt fall diggar jag hennes fredagskryss i AB.

  Comment by Lars-Erik Hallenfur — 2009 11 28 23:27 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^