I Öregrund igen

29 december 2006 17:45 | Ur dagboken | Kommentering avstängd

I dag åkte vi ut till Öregrund igen, för att i sedvanlig ordning fira nyår och trettonhelg här.

Vi har packat upp; Birgitta har även hängt upp den fina krans Kerstin har tillverkat på dörren till glasverandan. Sen har vi varit på Konsum och Systemet och fyllt på den tomma kylen och de tomma skåpen. På Konsum köpte vi också fågelmat och marschaller till nyårsafton. Marina, en av många vänner där, kom fram och hälsade och noterade, att det var länge sen vi sist var där. För ganska många här i Öregrund är vi inte längre bara några likgiltiga sommargäster.

Öregrund är lika grönt som Uppsala. Jag har aldrig varit med om något liknande; oftast måste man, när man kommer ut så här års, gräva fram grinden ur den snövall plogbilen har skapat och så skotta gång upp till huset. Inte så att jag saknar just det; jag är inte ens vintervän. Men det känns konstigt med ett Öregrund i mellandagarna, då vintern bara representeras av lite rimfrost på gräsmattorna.

Men solnedgången är hisnande vacker. Eftermiddagssolen når ännu lövträdens svarta, kala toppar. De solbelysa molnen skiftar från gyllengult till grått med inslag av turkos. När vi går hem från Konsum och det redan är lite mörkare har färgen på molnen närmast solen växlat till rosa.

I det sista decemberljuset gör Birgitta en utflykt utanför tallgrinden och kommer hem med enris.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^