Melodikrysset nr 51

23 december 2006 12:45 | Barnkultur, Musik, Ur dagboken | 8 kommentarer

Egentligen hade jag inte tid att göra dagens melodikryss – jag har fortfarande för mycket kvar att ordna inför i morgon, julafton. Men min hustru vet, vad den här timmen framför radion i köket betyder för mig, så hon gjorde sitt allra bästa för att inte störa mig, när hon gjorde i ordning julskinkan och satte den i ungnen.

Egentligen var det bara en fråga som beredde mig svårighet, vågrätt 1. Men med hjälp av ledbokstäverna kom jag fram till att det skulle bli snögubbe. Fast fortfarande har jag inte kommit på vilken melodi det var.

Ibland gör Eldeman för övrigt enkla saker svåra, ofta genom att spela låtarna i arrangemang, som förvillar. Sålunda tog det mig i dag en stund att komma på att det han spelade var ringleken ”Vi äro musikanter”.

Annars började det enkelt. Jussi Björling sjöng ”Adams julsång” (”O helga natt”).

Av artistfrågorna i övrigt hade jag svårast att komma på Smokie med ”Marys Boychild” och George Michael med ”Last Christmas”. I övrigt beredde artistfrågorna och titlarna mig inga större svårigheter: Bing Crosby sjöng ”I´m Dreamin´ of a White Christmans”, som på svenska heter ”Jag drömmer om en jul hemma”. Tommy Körberg sjöng ”Fri som fågeln” tillsammans med Sissel Kjyrkjebö. Elvis Presley sjöng ”Silent Night”, och Bosse (Bo) Parnevik stod för härmandet.

Det var alltså julmelodier för hela slanten i dag, utöver de redan nämnda även ”Gläns över sjö och strand”, ”Jul, jul, strålande jul” och refrängen ”Granen står så grön och grann i stugan”. ”Jag såg tomten kyssa mamma” gav jultomte.

Och så spelades förstås en låt ur ”Kalle Anka och hans vänner önskar god jul”.

Det är ett oumbärligt inslag också i mitt julfirande.

Och en hjärtans god jul önskar jag er alla, melodikrysslösare så väl som övriga bloggläsare.

***

Har du via Google hamnat här i din jakt på något svar i senaste melodikrysset, kan du i stället antingen gå direkt in på min blogg, http://enn.kokk.se, eller klicka på Blog ovan – därefter bläddrar du dig ner till aktuell lördag.

8 kommentarer

  1. Hej!

    Tack för hjälp med Smokie, den gick jag själv bet på. Jag får återgälda hjälpen med ”Frosty the Snowman” som är titeln på melodin till vågrätt 1.
    God Jul!
    Ingrid

    Comment by Ingrid — 2006 12 23 15:33 #

  2. God Jul!

    Comment by Calle Fridén — 2006 12 23 21:42 #

  3. Instämmer med Ingrid, tack för Smokie. Enda träffen.
    God forts!
    Lasse

    Comment by lars-erik hallenfur — 2006 12 25 1:27 #

  4. Det stämmer inte med Jultomte och Bosse, 13 och 14 går ihop

    Comment by Arne B. Cypern — 2006 12 26 10:12 #

  5. Till Arne B: Jo, det gör det visst. 14, som går in i 13, är Bo (= smeknamnet Bosse, alltså Parnevik). God jul till Cypern!

    Comment by Enn Kokk — 2006 12 26 10:54 #

  6. Även jag tackar för hjälpen med Smokie. God
    fortsättning på julen och ett Gott Nytt år.

    Comment by Birgitta — 2006 12 26 18:58 #

  7. Sorry!!!
    Jag hade käst fel,måste vara all julsnapsen,hade läst 14 som vinkelord, men det var ändå lite fel, det var vecka 51 och inte v 52.
    Hälsningar
    Gott Nyttår.
    Arne

    Comment by Arne B. Cypern — 2006 12 27 9:30 #

  8. Till Arne B: I fråga om numreringen har du alldeles rätt. Jag lurades av Aftonbladets TV-bilaga, som hade numrerat fel. Jag rättar nu min rubrik.

    Comment by Enn Kokk — 2006 12 27 12:38 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^