På tisdag morgon intervjuas jag i P1 morgon om Mona Sahlin

19 december 2006 15:41 | Politik, Ur dagboken | 5 kommentarer

Som jag tidigare har skrivit, tycks folk från centrala media läsa min blogg. Den har citerats på ledarsidor, och några journalister från bland annat stockholmstidningar har sagt till mig, att de läser vad jag skriver.

I förmiddags ringde P1 morgon och ville ha mig med i tisdagens sändning. Ämne: partiledarfrågan.

Jag avböjde (liksom jag på sista tiden har avböjt en massa annat) – jag har helt enkelt för mycket kvar att göra före jul för att hinna med mer.

P1 morgon återkom emellertid i eftermiddags och ville nu i stället banda en intervju med mig. Jag sa OK. Intervjun visade sig nästan helt handla om vad jag anser om Mona Sahlin; frågorna utgick konsekvent från vad jag själv har skrivit om henne här på bloggen.

Nå, jag står för vad jag har skrivit. Försökte vidareutveckla det också.

Jag fick en avslutande fråga om vem jag för min del skulle vilja se som partiledare.

För regelbundna läsare av den här bloggen är det ingen nyhet: I första hand förordar jag LOs ordförande, Wanja Lundby-Wedin. Vill man satsa på en radikal föryngring, bör valberedningen göra ett energiskt försök att övertala Carin Jämtin.

5 kommentarer

  1. Ulrica Messing borde bli ny partiledare.

    Comment by Lars — 2006 12 21 10:34 #

  2. Till Lars: Jag är osäker på om hon skulle hålla som partiledare, men jag skulle kunna tänka mig, att hon – under Wanja Lundby Wedins partiledarskap – blev parlamentarisk ledare under innevarande riksdagsperiod.

    Comment by Enn Kokk — 2006 12 21 11:02 #

  3. Hej
    Vad bra om Mona Sahlin tar jobbet som partiledare! För oss som röstar på moderaterna blir det idealiskt, för sossarna kommer att tappa röster i massor! En mer opålitlig partiledare kan dom inte få.

    Comment by Birgit K — 2006 12 21 12:00 #

  4. så här skrev jag bla i ett antal insändare redan innan din blogg/radio intervju. Det är absolut inte ett personangrepp utan att försöka se partiets bästa!

    ”Efter två nej till valberedningen återstår av de topprankade bara Mona Sahlin och Pär Nuder. Kanske inte de två främsta namnen vid första eftertanken men vilka det för- och nackdelar har dom då?

    Mona Sahlin, en gång helt uträknad, och den politiska gärningen egentligen helt obemärkt (om vi inte talar om Toblerone och kontokort). Positivt är regeringserfarenheten, kvinna och ålder men hur är det med förmågan att leda Sveriges största parti? Är trevlig vid en ytlig mediekontakt men inte mer. Egentligen är det helt ofattbart att Mona vill och orkar kandidera en gång till efter det förra misslyckandet. Har Mona lyckats rätta till sitt, inte minst sagt, slarviga privatliv för att bli landets mest offentliga person (i alla fall efter nästa val)? Många med mig tvivlar på detta!”

    Comment by BLy — 2006 12 21 19:12 #

  5. Till BLy: Mitt problem är att jag inte vill ha Nuder heller.

    Comment by Enn Kokk — 2006 12 21 20:03 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^