Hej tillbaka till Klas Eklund, en gammal trätobroder

15 november 2009 16:10 | Media, Politik | 2 kommentarer

Till de många som har hälsat till mig med anledning av min lyckligt ändade hjärtinfarkt har sällat sig även Klas Eklund. Han tecknar sig trätobroder, och ja, jo – för min del har jag ju aldrig trott på vare sig trotskismen eller kanslihushögern.

Det Klas väl närmast syftar på är en del meningsskiljaktigheter vi hade när vi, på var sitt håll, höll på att skriva det så kallade ”90-talsprogrammet” (Klas) respektive det partiprogram som antogs av kongressen 1990 (jag). Vid ett seminarium om dessa våra mödor minns jag att jag stillsamt påminde Klas om att socialdemokratiska partiet i en viss och faktiskt positiv mening nog är en mer konservativ församling än vad han riktigt tycktes ha klart för sig. Det där gick tydligen Klas djupt till sinnes, för flera år efteråt återvände han i sitt sommarprogram i radio till det jag då hade sagt.

För egen del har jag äran av att ha medverkat till att hans stora boksuccé ”Vår ekonomi” kom till. Denna introduktion till samhällsekonomin, först utgiven 1987 på Tidens förlag, kom ju sen ut i nya och nya upplagor och såldes också till många andra länder; bland annat gavs den ut på kinesiska. Men det hela började med att Klas för Aktuellt i politiken (s), vars chefredaktör jag var, skrev en serie pedagogiska och lättlästa artiklar om ekonomiska elementa, kallade ”Ekonomiskolan”.

Under senare år, framför allt under den långa period då Klas har arbetat för SEB, har vi knappast setts alls, men det är ju kul att kunna konstatera att denne min gamle trätobroder hör till de många som följer min blogg.

Hej, Klas!

2 kommentarer

  1. Förstår av kommentarer på bloggen att du haft en hjärtinfarkt medan jag var borta i Vietnam. Skickar en krya-på-dig-kram!

    Comment by Eva Swedenmark — 2009 11 15 17:17 #

  2. Till Eva Swedenmark: Ja så det kan gå, när du åker bort!

    Comment by Enn Kokk — 2009 11 15 17:20 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^