Mer Jacques Tardi

13 december 2006 21:05 | Serier | Kommentering avstängd

Mitt letande efter egna recensioner av fler seriealbum, tecknade av Jacques Tardi, gav ett magert resultat.

I en serieöversikt i Aktuellt i politiken nummer 14 1981 (20 augusti) hittade jag korta omnämnanden av tre Tardi-album:

En hel del serier görs i dag inte på det enfaldiga sätt som seriegenrens okunniga kritiker föreställer sig. De läsovana barn och tonåringar som man använder som argument mot serier skulle ungefär lika gärna (eller snarare ogärna) läsa Franz KafkasProcessen” eller Christian MorgensternsDet upplysta månlammet” som Jacques TardisDen ödesdigra resan” och ”Gevärsblomman” (Carlsen/if, översättning Dagny Dahlberg).

Jacques Tardi skriver och tecknar annars den enligt min mening intressantare serien om Adèles extraordinära äventyr (färg Anne Delobel). Tredje delen heter ”Den galne vetenskapsmannen” (Serier för vuxna, Carlsen/if, översättning Dagny Dahlberg). En av huvudrollerna har i det här avsnittet en apmänniska från tidernas gryning, återuppväckt à la Frankensteins monster.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^