Let the good time roll!

14 mars 2006 22:16 | Media, Musik | Kommentering avstängd

Ytterligare en av svensk jazzmusiks stora, klarinettisten Putte Wickman, dog nyligen, 82 år gammal. I kväll visade TV hans sista framträdande på Konserthuset i Stockholm i höstas. Med på scenen var Anders Berglunds storband, Toots Thielemans och sångarna Björn Skifs, Jill Johnsson, Sarah Dawn Finer och Gaylia Frazier.

Vi bänkade oss naturligtvis framför TVn.

Framför allt slutet av konserten blev minnesvärt: först den vidunderliga duetten mellan munspelaren Thielemans och klarinettisten Wickman i gamla fina ”Bluesette”, och så medleyt med alla sångarna på scenen.

Let the good time roll!

Det gäller att hålla i gång tills man dör.

Vill ni ta del av ett porträtt i helfigur av Putte Wickman och lyssna på hur han lät i sin krafts dagar, rekommenderar jag Jonas Simas film ”Putte Wickman à la clarinette”, ursprungligen gjord för TV, men den finns också som video. Där fullkomligt vimlar det av legender: Buddy de Franco, Svend Asmussen, Red Mitchell, Egil Johansen, Monica Zetterlund, Sture Åkerberg och många många andra.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^