Rör inte A-kassan!

29 oktober 2006 13:52 | Politik | 4 kommentarer

Bra analyser av vad högeralliansens förslag om sänkt A-kassa innebär finns på Magnus Ljungkvists blogg, ”Hafsiga förslag för att åstadkomma lönedumpning”, och av Rose-Marie Södergren på oppositionen.se, ”Att försämra för de arbetslösa är viktigare än jämställdhet för högerregeringen”.

Just nu sprids på nätet ett upprop mot högeralliansens försämringar,

Rör inte A-kassan!!!

Till: Fredrik Reinfeldt

Nu ska arbetarna få betala skattesänkningarna. Alliansregeringen ska sänka a-kassenivån och höja avgiften till a-kassan.

Gör din röst hörd – skriv under så alliansregeringen får veta vad du tycker!!!

Fredrik Reinfeldt – Rör inte A-kassan!

Med vänlig hälsning

Undertecknade (hittills över 22.000)

***

Den här namninsamlingen startades torsdagen den 21 september 2006 av Anders Malmgren
Insamlingen kommer att avslutas lördagen den 1 december.

Skriv på du också!

4 kommentarer

 1. Jag tänker så här (som skäl för att inte skriva på):

  Det är uppenbart att en majoritet av väljarna (eller kanske snarare en tillräckligt stor del av desamma) i landet röstat för en politik som bland annat innehöll precis de försämringar som högerregeringen nu genomför.

  Det är lika uppenbart att samma majoritet också därmed stött en politik med skattesänkningar av relativt specificerad typ.

  Är det rimligt att påbörja protesterandet mot den politik en ny regering avser genomföra och som varit rimligt känd under valrörelsen omedelbart efter att valet avgjorts – namninsamlingen startade innan denna regering ens tillträtt, än mindre börjat lägga förslag.

  Är inte antalet insamlade namn försvinnande litet med tanke på att insamlingen pågått i över en månad om man har för avsikt att verkligen påverka den nya regeringen (ett par hundra tusen namn på någon vecka känns mer rimligt ur den synpunkten) – de dvs regeringen vet ju redan att mer än 45% av väljarna är motståndare till den politik de gått till val på?

  Mera strategiskt – jag tror att vi under de kommande åren kommer att ha all anledning att mobilisera mot regeringens politik, jag tror att vi kommer att behöva satsa all kraft på att då mobilisera mot förslag som de inte gått till val på eller mot de faktiska konsekvensera av deras politik. Då kommer vi att ha ett betydligt bättre läge för sådan mobilisering.

  Comment by Peter Karlberg — 2006 10 29 22:17 #

 2. Till Peter Karlberg: Visst, högeralliansen hade föreslagit det här. Men jag och många andra har inte röstat för den här regeringen – och många verkar, egendomligt nog, först nu begripa, hur de som vann makten ser på denna centrala fråga. Namninsamlingen är inte mitt initiativ, men jag vill för egen del gärna visa, var jag står.

  Att det senare kommer regeringsförslag, som högerallainsen aldrig gick till val på och som det också kommer att finnas anledning att protestera mot, håller jag helt med dig om.

  Comment by Enn Kokk — 2006 10 29 23:10 #

 3. Inte heller jag har röstat för denna regering. Det är ju det genuina demokratiska dilemmet – jag/vi får leva med konsekvenserna av hur andra röstat. Jag har förstås också stor respekt för människors behov av att manifestera sitt motstånd men det känns som om många kommer att bränna sitt krut långt innan det egentliga slaget börjar. Vi förlorade valet, låt oss forma en strategi som möjliggör en seger i nästa.

  Comment by Peter Karlberg — 2006 10 30 1:42 #

 4. Till Peter Karlberg: I det sista instämmer jag förstås. Jag har också skrivit en hel del om valet av strategi.

  Comment by Enn Kokk — 2006 10 30 10:02 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^