Pressgrodor

20 december 2017 15:57 | Citat | 3 kommentarer

hittade via Journalisten nummer 15 2017:

Postnord vädjar: Hämta era paket hos ombuden
Våra terminaler är fulla. Våra bilar är fulla. Ombuden är fulla.”

Sverigesradio.se

* * *

Veterinär skadade kattunge – fick avlivas

Helagotland.se

* * *

Fis stoppar ryska skidåkare

DN.se

3 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. God jul!

  Comment by Rustan Rydman — 2017 12 22 15:18 #

 2. Hej Enn. Jag läser det du skrivit om A-disc i din blogg. Jag skriver och funderar lite kring uppkomsten av detta intressanta skivbolag. Jag skulle gärna vilja ha kontakt gällande det. mvh Stefan (stefan.backius@kau.se)

  Comment by Stefan Backius — 2017 12 22 21:38 #

 3. Till Stefan Backius: Den skivutgivning vi talar om ägde rum under perioden 1975-1987, men huvuddelen av utgivningen ägde rum under de sista åren av sjuttiotalet och första hälften av åttiotalet. Arbetarrörelseägda Brevskolan (som producerade studiematerial åt ABF) drev då ett eget skivbolag, lett av den mycket dynamiske Palle Budtz, som gav ut skivor av artister som Cornelis Vreeswijk, Allan Edwall, Ann-Kristin Hedmark, Björn Arahb, Monica Nielsen, Tor Bergner, Thorstein Bergman, Cyndee Peters och Tommy Körberg och Monica Zetterlund. Att A disc inte lyckades tillräckligt bra hade nog mest att göra med att man förlitade sig på ombud inom arbetarrörelsen mer än effektiv insäljning i skivbutikerna.

  Den som kontrakterade artisterna och tekniskt gjorde en mycket stor del av det bakomliggande arbetet, Palle Budtz, är sedan länge död, och det är han som alltså hade kunnat ge dig de adekvata svaren på det du vill fråga om. Själv var jag inblandad på lite olika sätt. Dels recenserade jag skivor av det här slaget, först i Aftonbladets Innerspalten, sedan på recensionsavdelningen Spegeln i Aktuellt i politiken (s), vars chefredaktör jag var. (Jag gav också ut ett par politiska sångböcker.) Palle Budtz knöt mig då till en rådgivargrupp för ny utgivning – bland annat fick jag kassetter med provinspelningar från artister och grupper för bedömning. I några fall var jag också direkt involverad i produktionen av skivor för a disc, till exempel en Ture Nerman-LP med Björn Arahb och Monica Nielsen och förstås dubbel-LPn med röster och sånger ur arbetarrörelsens historia.

  Men vill du veta mer om själva bolaget, ska du nog söka någon ansvarig på den dåtida Brevskolan.

  Comment by Enn Kokk — 2017 12 22 22:54 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^