Melodikrysset nummer 46 2017

18 november 2017 12:41 | Barnkultur, Media, Musik, Ur dagboken | 6 kommentarer

Dagens melodikryss tyckte jag var ganska bökigt.

Meat Loaf, i dag med ”I’d Do Anything For Love”, har jag knappast alls lyssnat på.

Och Ozzy Osbourne känner jag mest till därför att sonen i yngre år lyssnade på artister och grupper av den typen.

För min del klarade jag däremot, lätt som en plätt, Edward Elgars ”Pomp And Circumstance”.

Dansband är inte precis mitt bord, men nog var det väl Lasse Stefanz vi i dag hörde i ”Judy”. Ursprungligen gjordes den känd av Elvis Presley, vilket dock inte betyder att den hör till hans mest kända låtar.

Och tyckte ni att det var lätt att identifiera Sanna Ekman i ”Det har ju fan inte hänt ett skit sen Elvis”?

Ulla Skoog har jag med uppskattning sett i TV, men det tog en bra stund att identifiera henne i det stå upp-nummer som Eldeman i dag spelade som ljudillustration.

”The Heat Is On” har jag på skiva med Agnetha Fältskog, men inte var det lätt att känna igen den i skånsk version, ”Värmen e’ på”, med Kusinerna från landet.

Harry Belafonte har jag massor av skivor med, således också hans insjungning av ”Island In the Sun”, men i dag fick vi tyvärr höra den med Bert Kaempfert.

Resten av låtarna kände jag igen utan vare sig invändningar eller svårigheter:

Nano med ”Hold On” hörde till de bättre i årets melodifestival.

Vi äro musikanter” fick jag sjunga redan i småklasserna i Nylands skola (i det med Sundsvall senare sammanlagda Njurunda kommun), och numera hör jag den i ringdansen runt midsommarstången i Öregrund.

Ane Brun gillar jag; jag har henne både på skiva och har hört henne live vid en konsert anordnad av norska ambassaden i Stockholm. I dag hörde vi henne i ”How to Disappear Completely”, men det hoppas jag hon inte gör.

Och Karin Juel var en artist jag ofta hörde i radio under vår första tid här i Sverige. 1946 sjöng hon in ”En prästkrage i min hand”, och på den tiden fortsatte man att spela populära melodier och insjungningar i radio i åratal efter det att de hade spelats in.

6 kommentarer

 1. Hej Enn!
  Vill bara tipsa om den nya radiokanalen P4 plus.
  Där spelas musik à la gamla melodiradion dvs gamla godingar från förr och nyare alster. Målgruppen är de som är födda före ca 1990 verkar det som. Bra blandning som väcker minnen till liv. Tack för en bra blogg!
  Mvh
  Åsgerd Lerjefors
  Marstrand

  Comment by Åsgerd Lerjefors — 2017 11 18 13:58 #

 2. Till Åsgerd Lerjefors: Tack för tipset – jag ska kolla.

  Och tack för de vänliga orden om bloggen. Min belöning för det jobb jag får lägga ner på den är att så många, också ör mig helt okända människor, tycks hitta hit.

  Comment by Enn Kokk — 2017 11 18 14:29 #

 3. Nä, inte kunde vi lista ut att det var Sanna Ekman, utan det fick vi googla. Men en attans bra röst har hon. Filmen har vi inte sett, som låten var hämtad ifrån.
  Jag håller med Åsgerd i ovan kommentar om P4 plus, som är en jättebra kanal. Kan även rekommendera programmet ’Efter sex’ som sänds i P4 på söndagsmorgnar kl 6.00, med Ulf Elfving som programledare och där spelas bara musik från 60- och 70-talen. Härligt! Men tur att sr-play finns, för när det programmet sänds är iallafall inte jag vaken… utan jag lyssnar på programmet senare på söndagarna.
  Må så gott!

  Comment by Maggan — 2017 11 18 15:53 #

 4. Till Maggan: Vi har en hel rad radioapparater både i stan och på landet och de är alla inställda på knappval med en knapp vardera för P1, P2, P3 och P4.

  Det gör radiovalet enkelt men exkluderar också andra alternativ.

  Comment by Enn Kokk — 2017 11 18 17:20 #

 5. I dag var det svårt. Inte alls min typ av musik, som helst är (instrumental) 60-tal. Så P4+ och liknade är det. Eller youtube för att hitta Ventures, Shadows, Spotnics med flera. Nu när jag flyttat till Småland kan jag ju inte lyssna på Vinyl 107. Som förresten har blivit lite för ”moderna” med all disco-musik.

  Comment by Claes Kamborn — 2017 11 18 17:46 #

 6. Till Claes Kamborn: Min musiksmak är ganska bred, men de flesta genrer rymmer ju musik som man inte gillar.

  Jag har både recenserat skivor och köpt väldigt många, så jag har mängder av musik jag gillar i skivhyllorna.

  Comment by Enn Kokk — 2017 11 18 23:20 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^