Estland: Centerpartiet slukar Tallinns gröna

2 november 2017 22:39 | Politik | Kommentering avstängd

Keskerakond (Centerpartiet) lyckades i det nyligen genomförda kommunalvalet med minsta möjliga marginal bibehålla sitt enpartistyre i Tallinn.

Sotsiaaldemokraatlik Erakond (Socialdemokratiska partiet) var berett att bilda koalition med Centern, men redan efter ett inledande samtal hoppade Centern av, sannolikt för att Socialdemokraterna ställde krav för att ställa upp, dessutom ett styre där de skulle behandlas som en likvärdig part.

Nu meddelar maktpartiet i Tallinn, att de ändå har fått en partner, Eestimaa Rohelised (Estlands gröna) – visserligen klarade de senare inte spärren, men De gröna får ändå en viceordförandepost i fullmäktige – posten kommer att innehas av Züleyxa Izmailova. Hon har en far som kommer från Azerbajdzjan och har ironiskt nog, innan hon blev ordförande för De gröna, under en period varit socialdemokrat.

Centerns syfte med det här är säkert att inkorporera Estlands gröna i de egna partiet. Många tidigare gröna finns redan där.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^