Jag är i Estland – inget melodikryss den här veckan

11 oktober 2017 12:52 | Ur dagboken | 8 kommentarer

I dag åker jag till mitt gamla hemland, Estland, bland annat till Tallinn och till min födelseby, Juminda.

På lördag åker jag till mina hemtrakter på nordkusten mot Finska viken, först till Leesi för att lägga blommor på mina mor- och farföräldrars gravar, sedan till Juminda där jag ska träffa släktingar och också besöka mitt barndomshem, kallat Tabani.

Så sorry folks – det blir inget melodikryss för mig den här lördagen.

8 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. Hej Enn!
  Läser här i bloggen att du rest till ditt födelseland – och att du kommer också att besöka din gamla hemby. När du nu är där på Nordkusten och alldeles i närheten av Viinistu, så vill jag rekommendera (och önskar o hoppas!) att du (ni) också kan göra ett besök på Kulturanläggningen som Jaan Manitski byggt upp där i den gamla fiskekolschosen: Viinistu konverentsi- ja kultuurikeskus, Kunstimuuseum, Hotell ja restoran. Det finns mycket att se o ta del av där!!! (Tel. +372 608 6422)
  MEN jag har också pratat med Jaan M. i tel idag om ditt besök i Juminda m m och han hälsar
  att du är mycket välkommen till V. Han kommer att finnas i Viinistu veckoslutet 14-15 okt. och det går att få kontakt med honom på mobilnr 00 372 5142372.
  Hoppas att du läser det här!
  viiu

  Comment by Viiu Riis — 2017 10 12 12:46 #

 2. Hej, du kan ju lyssna på Mel.krysset när som helst på http://www.sr.se och skicka in det senast onsdag 19/10. Alltså kan du lösa krysset även när du är utomlands, som en avkoppling mellan att träffa folk och före sänggåendet. Ha så trevligt.

  Comment by Bibi Öhrlund — 2017 10 12 13:38 #

 3. Ha det så trevligt, det är dig verkligen väl unt!
  Du har alltid varit min sista säkerhetskoll innan
  jag skickar in något officiellt och så älskar jag dina kringkommentarer. Korsordsfan, vann en klocka
  med Eldeman på sådär 80-talet (den gick 10 dagar)
  Stoltast över guldnålar Nötknåpparen 60-talet
  Snälla fortsätt så länge du kan, det ger så mycket
  info runtomkring
  Kallar mig ofta: Envis tjurkärring på landet,
  årgång 45

  Comment by Ingrid Adolfsson — 2017 10 14 12:09 #

 4. Den här veckans kryss var ganska lätt. Flera av svaren gav sig (nästan) själv med hjälp av redan skrivna bokstäver från tidigare svar. T. ex ”ALMA” Cogan med Tennesee Waltz. Även bröderna (tvillingarna) RONNEDAL. För att inte nämna ”TORP”, (Evert Taubes ”första torpet bortom Roslagstull”). Trakten kring Roslagstull kallades tidigare ”Sibirien” för att det låg så långt ut !?! GÖRAN FRISTORPs tolkning av NILS Ferlin var väl heller inget problem. Jag löste HELA krysset utan att Googla eller annan yttre hjälp.

  Comment by Claes Kamborn — 2017 10 15 11:23 #

 5. Till Viiu Riis: Tyvärr hann jag inte få det här innan jag åkte. Men i Juminda var jag en hel dag. Jag återkommer med en bloggtext om min etlandsresa.

  Comment by Enn Kokk — 2017 10 18 13:50 #

 6. Till Bibi Öhrlund: Jo, jag vet, men nu kom jag hem till Uppsala igen först i dag, torsdag

  Comment by Enn Kokk — 2017 10 18 13:53 #

 7. Till Ingrid Adolfsson: Tack, och jag anar att vi lite grann är samma andas barn, även om jag själv inte bryr mig om att skicka in mina svar. Fast en gång hade en av mina läsare sänt in mitt svar och tagit red på min adress, och märkligt nog vann jag den veckan första priset, vilket sen ledde till att jag också fick personlig kontakt med Anders Eldeman, vänlig sådan. Jag tror mig ha förstått att han uppskattar att jag inte gör det alltför enkelt för läsarna och lyssnarna genom att publicera enkla svarslistor (V 1 = ) utan förutsätter att krysslösarna själva har lyssnat på programmet och först sedan kollar vad jag har kommit fram till.

  Själv blev jag korsordsälskare i unga år, främst genom att lösa kryssen i Olle Cronsjös ”Nötknäpparen”, en tidning utgiven av Folkets i Bilds förlag, vars ombud jag var i Juniskär med omnejd, i Njurunda kommun som numera är inkorporerad med Sundsvall.

  Comment by Enn Kokk — 2017 10 18 14:16 #

 8. Till Claes Kamborn: Det verkar ha varit ett trevligt kryss. Själv gillar jag Alma Cogans version av ”Tennessee Waltz”, också till exempel Evert Taube och Nils Ferlin.

  Comment by Enn Kokk — 2017 10 18 14:23 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^