Suomi/Finland: Socialdemokraterna på väg att få en presidentkandidat

22 juni 2017 20:40 | Politik | Kommentering avstängd

Sosialidemokraattinen Puolue (Socialdemokratiska partiet) i Finland har haft svårt att få någon att ställa upp som kandidat i det kommande presidentvalet, vilket kan ha att gör med att den sittande presidenten, Sauli Niinistö, förr politiker i högerpartiet Kokoomus (Samlingspartiet) men nu partilös, kandiderar på nytt.

Men nu har en känd s-politiker, Tuula Haatainen, meddelat, att hon är beredd att ställa upp, om hennes parti nominerar henne. Haatainen är före detta social- och hälsovårdsminister men sitter nu, eftersom Socialdemokraterna befinner sig i opposition, i riksdagen.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^