Suomi/Finland: De gröna har valt ny partiordförande

18 juni 2017 21:10 | Politik | Inga kommentarer

Det fanns fem kandidater till den lediga posten som ordförande i finländska Vihreä Liitto (Gröna förbundet), ett parti som gradvis har växt, närmat sig de tre stora partierna. Den som vid partikongressen överlägset vann kampen om ordförandeposten var 33-årige Tuoko Aallo från Jyväskylä. I slutomgången fick han 3.489 röster mot 2.111 för Emma Kari.

Naturligtvis är Aallo engagerad i gröna frågor som miljö och energi, men redan som kandidat till partiledarposten markerade han också en anti Nato-linje, flirtade med finlandssvenskarna och profilerade sig som feminist.

No Comments yet »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^