Anita Lindblad hälsar från Östhammar

18 juni 2017 16:50 | Barnkultur, Media, Trädgård | 3 kommentarer

Anita Lindblad heter en dam som i yngre dar bodde i Uppsala men nu sedan länge är bosatt i Östhammar. Jag har av hennes blogg, som jag har fast länk till, förstått att vi i många avseenden har likartade värderingar, men jag känner henne inte personligen – jag tror inte att vi ens, i så fall mer av en slump, har träffats.

Nu hade hon tyvärr inte på mycket länge publicerat något på sin blogg. Det senast publicerade inlägget illustrerades med en mycket vintrig bild, så till slut skrev jag en kommentar med innebörden att den sommar vi har här i näraliggande Öregrund tydligen inte har nått grannstaden Östhammar, som ju ligger norr om min sommarstad.

I dag har Anita på sin blogg svarat genom att publicera mängder av fina sommarbilder från hennes mycket välskötta och vackra trädgård, alltsammans under rubriken ”Enligt önskemål från Enn Kokk…”.

Det här tackar jag förstås för i kommentarfältet på hennes blogg och får som svar tillbaka en kommentar, i vilken hon citerar Lotta på Bråkmkargatan – jag tillönskas ”en inte så usel födelsedag”.

Och får jag leva ytterligare några år kan det ju inte ens uteslutas att vi ses också på riktigt.

3 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. Ha ha ha!

  Nu förstår jag varför statistiken på min blogg visar ett ovanligt stort flöde från din blogg!

  Apropå värderingar så tar du inte helt miste. Jag lovar att återkomma snart till de politiska frågor som jag brytt min hjärna med under våren. Jag kan redan nu avslöja att namn som Sanders, Corbyn och Juholt kommer att finnas med. En och annan länk till Göran Greider är också oundviklig.

  Men utöver att jag är röd i själ och hjärta så är jag också grön. Mörkgrön. Något som inte alltid känns kompatibelt med S-agendan, även om jag vet att det finns många rödgröna i partiet.

  Jag ser redan fram emot dina kommentarer till mina oskrivna blogginlägg!

  Comment by anita lindblad — 2017 06 18 17:05 #

 2. Till Anita Lindblad: Jag tror det skulle vara intressant för dig att läsa 1990 års socialdemokratiska partiprogram, från tiden då jag var huvudsekreterare i partiets programkommission. Det här prorammet finns utgivet som bok, ”Socialdemokratins program 1887 till 1990″, men innehållet (som också rymmer mina kommentarer till de nämnda programmen) finns också tillgängligt på nätet, utlagt där av utgivaren, Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek – sök på nätet under bokens namn och gå sen längst bak. Yvonne Hirdman utbrast en gång vid ett seminarium häpet: ”Vilket rött program!”.

  Men hon skulle faktiskt efter publiceringen av 1990 års partiprogram lika gärna ha kunnat utbrista ”Vilket grönt program!”. I programmet finns nämligen ett grönt perspektiv inte bara i något begränsat avsnitt om miljö – det gröna perspektivet finns överallt där det är relevant.

  Min hustru, förr miljöminister, och hennes medarbetare gjorde därvidlag ett fantastiskt arbete för att väva in den gröna drömmen i den röda.

  Comment by Enn Kokk — 2017 06 18 19:06 #

 3. Tack för tips! Har letat fram och sparat till någon regnig dag.

  Comment by anita lindblad — 2017 06 18 19:18 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^