Suomi/Finland: Samtliga sannfinländska ministrar och större delen av partiets riksdagsledamöter bildar egen grupp. Fortsätter i regeringen

13 juni 2017 15:45 | Politik | Inga kommentarer

Regeringskrisen i Finland fick en överraskande lösning: 22 sannfinländska riksdagsledamöter (av sammanlagt 37) bildar en egen riksdagsgrupp, Uusi vaihtoehto (Nytt alternativ). Simon Elo blir ordförande för den nya riksdagsgruppen och Tiina Elovaara vice ordförande.

Förre ordföranden för Perussuomalaiset (Sannfinländarna) Timo Soini blir, liksom partiets övriga ministrar, medlemmar i det nya partiet, och statsminister Juha Sipilä (Suomen Keskusta, Centern) har redan meddelat, att regeringen består i sin hittillsvarande skepnad.

Ska Nytt alternativ sedan kunna ställa upp i nästa val, måste man dess förinnan kunna bygga upp också en partiorganisation – dock kan ju grunden läggas genom att sannfinländska partiorganisationer beslutar sig för att gå över till det nya partiet och delar av de organisationer som behärskas av Jussi Halla-ahos anhängare ansluta sig till det nya partiet.

No Comments yet »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^