Grattis, Bertil Blues Johansson!

6 maj 2017 22:14 | Media, Ur dagboken | 4 kommentarer

I dag klarade en tävlande i TVs ”Smartare än en femteklassare” den allra högsta nivån i den här tävlingen och vann 250.000 kronor. Den som lyckades med det här mycket ovanliga var Bertil Blues Johansson – han heter faktiskt också Blues.

Bertil är korsordskonstruktör, vilket bör ha varit till hjälp i den här breda och oförutsägbara frågetävlingen. Hans kryss publiceras regelbundet i Aftonbladet och i tidningens separat sålda bilaga ”Aftonbladet Kryss & Quiz”. I den senare gör han ”Svåra krysset”, som bereder mig, gamle krysslösare både ansträngning och nöje, vilket verkligen inte alla kryss i den här bilagan gör – alltså brukar jag regelmässigt börja med att lösa hans ”Svåra krysset”. Och jag kan, på heder och samvete, intyga, att jag har löst hela hans svåra kryss i veckans utgåva av den nämnda korsordstidningen, nummer 18 2017. ”Är styv i lederna” blir till exempel LOTS, och ”Den kan vara ett brevinnehåll” = NÅLEN.

Eftersom jag flera gånger här på bloggen har skrivit om Aftonbladets kryss och kryssmakare, har några av dem, bland dem Bertil Blues Johansson, hört av sig med kommentarer, vilket jag som lösare (som dock aldrig skickar in svar) tycker är mycket trevligt.

Men vi har aldrig träffats i verkliga livet, så det var kul att få se hur Bertil faktiskt ser ut.

Och ett stort grattis från en gammal krysslösare, inte bara av Melodikrysset!

4 kommentarer

 1. Jag håller absolut med Dig! En så trevlig och allmänbildad korsordsmakare som Blues får man leta efter. Vi har träffat, pratat med och stört honom många gånger under hans korsordsskapande på Lilla Bagis i Bagarmossen. Han är väl värd sitt pris! Det är bara att lyckönska honom!
  Hälsningar Sirkka-Liisa Östlund

  Comment by Sirkka-Liisa Östlund — 2017 05 07 13:39 #

 2. Till Sirkka-Liisa Östlund: Hälsa och gratulera honom från mig nästa gång du ser honom!

  Comment by Enn Kokk — 2017 05 07 13:53 #

 3. Tack så mycket Enn (och Sirkka-Liisa)!

  Vad roligt att du tittade på teve-programmet Enn och att du fortsätter att ha behållning av mina kryss.

  De varmaste hälsningar/Bertil Blues

  Comment by Bertil Blues Johansson — 2017 05 08 15:18 #

 4. Till Bertil Blues Johansson: Jag och hustrun brukar se det här programmet, och jag blev överraskad och glad när jag plötsligt såg dig i det. Och det gick ju dessutom bra – så grattis än en gång!

  Comment by Enn Kokk — 2017 05 08 17:30 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^