Piedmont Blues

27 mars 2017 22:21 | Musik | 2 kommentarer

Fantastiska Smithsonian Folkways fortsätter att producera skivor, som speglar det amerikanska kulturarvet. Nu kommer en CD, som täcker 70 års musikhistoria med rötter i södra Applacherna, ”Classic Piedmont Blues From Smithsonian Folkways” (SFW 40221). Utgivarna betonar korsbefruktningen i det här områdets musik, lantlig och urban, svart och vit – här möttes också immigranter som kom från olika håll.

Den här skivan rymmer musik av John Jackson (tre låtar, bland annat ”Red River Blues”), John Cephas och Phil Wiggins (två låtar), Warner Williams och Eddie Pennington (två låtar), Brownie McGhee och Sonny Terry (två låtar, bland annat ”Sweet Woman”), en med bara Brownie McGhee), Josh White (”T. B. Blues”), Elizabeth Cotten (”Going Down the Road Feeling Bad”), Pink Anderson, Baby Tate, Warner Williams och Jay Summerour, Reverend Gary Davis (”Mountain Jack”) och Doc Watson (”The Train That Carried My Girl From Town”).

Gå in på Smithsonian Folkways’ hemsida och kolla!

2 kommentarer

  1. Enn, vad säjer du om att magasinet Arena försvinner då? Först Tvärdrag, sen Frihet. När skola vi få se änden?

    Comment by HO — 2017 03 29 20:14 #

  2. Till Hans O Alfredsson: Arena har jag i och för sig inte haft samma personliga förhållande till som till de övriga S-tidskrifter vi har diskuterat, men sorgligt är det att den ena tryckta rösten efter den andra försvinner.

    Comment by Enn Kokk — 2017 03 29 22:46 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^