Danmark: Invandringsministern mest populär bland väljarna

1 januari 2017 17:02 | Politik | 2 kommentarer

Den hårdföra invandringsministern Inger Støjberg, Venstre, får det högsta betyget av danskarna i en mätning, gjord av Gallup för Berlingske. På andra plats kommer statsminister Lars Løkke Rasmussen från samma parti, och på tredje respektive fjärde plats finansminister Kristian Jensen och skatteminister Karsten Lauritzen, också de från Venstre.

På sjätte plats hamnar en företrädare för en av de två nya koalitionspartierna, Søren Pape Paulsen från Konservative Folkeparti. Han är ny justitieminister.

Danskarna tillfrågas i den här undersökningen också om ifall de tycker att breddningen av regeringen har gjort den bättre eller sämre, och där är det jämnt mellan huvudalternativen. 28 procent tycker att det har blivit bättre, medan 28 procent tycker att det har blivit sämre. Aningen fler, 30 procent, tycker att regeringsbreddningen inte har gjort någon skillnad.

2 kommentarer

  1. Hårdför? Det är ju tydligen det som går hem? http://www.bt.dk/politik/inger-stoejberg-er-du-ikke-laengere-flygtning-saa-skal-du-hjem

    Comment by Thomas Åkerblad — 2017 01 03 11:11 #

  2. Till Thomas Åkerblad: Jo, den hårdföra politiken på det här området gillas helt uppenbart av danskarna. Men det hindrar ju inte till exempel mig från att ha synpunkter på den.

    Dansk politik följer jag ganska noga. Jag kollar varje dag de politiska nyheterna i fyra olika danska tidningar, Berlingske, Information, Jyllands-Posten och Politiken, och dessutom Ritzaus Index, som redovisar färska opinionsmätningar, så jag tror att jag har hygglig koll på vad som händer i vårt södra grannland.

    Comment by Enn Kokk — 2017 01 03 11:32 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^