Danmark: Mette Frederiksen (s) slår den sittande borgerliga statsministern med hästlängder

29 december 2016 22:45 | Politik | Inga kommentarer

Mette Frederiksen, Socialdemokratiet, besegrar i en ny TNS Gallup för tidningen Berlingske den sittande statsministern, Lars Løkke Rasmussen, med hästlängder: 40 procent av de tillfrågade anser att Frederiksen vore den bästa statsministern, medan 23 procent föredrar Rasmussen.

I olika sak- och värderingsfrågor vinner Frederiksen klart i jämförelse, och i några är skillnaden betydande – Frederiksen vinner över Rasmussen med 39-22 när det gäller de bästa visionerna för Danmark, med 37-20 när det gäller sysselsättningspolitiken, med 34-19 när det gäller att ha klara ståndpunkter, med 49-13 när det gäller sympatisk utstrålning, med 43-12 när det gäller bästa miljö- och klimatpolitik, med 43-12 när det gäller högst trovärdighet och med 41-8 när det gäller bäst moral.

I en enda fråga, bästa försvarspolitik, vinner den sittande statsministern, med 27-18.

No Comments yet »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^