Finland: Sannfinländarna åter större än De gröna

29 december 2016 15:53 | Politik | Kommentering avstängd

I en ny opinionsmätning, gjord 9-18 november av Taloustutkimus för Alma Media, är Socialdemokraterna fortfarande största parti.

Sosialidemokraattinen Puolue (Socialdemokratiska partiet), som är det ledande oppositionspartiet, stöds av 20,1 procent, rejält mer än i valet 2015, då partiet bara fick 16,9 procent.

Regeringens ledande parti, Suomen Keskusta (Centern), får i den här mätningen 19,5 procent. I valet 2015 fick partiet stöd av 21,1 procent.

Centerns främsta stöttepelare i regeringen, Kokoomus (Samlingspartiet), får 17,1 procent mot 18,2 procent i valet.

Det tredje benet i den borgerliga koalitionsregeringen, Perussuomalaiset (Sannfinländarna), är kvar på en jämfört med valet låg nivå, 11,6 procent, men ökar åter för första gången på länge, går till och med om De gröna. I valet 2015 stöddes partiet av 17,7 procent av väljarna.

Vihreä Liitto (Gröna förbundet) får i den här mätningen 11,2 procent, vilket betyder att partiet tappar lite, så frågan är, om partiets uppåtgående trend – i valet 2015 fick partiet 8,5 procent – nu är bruten.

För de övriga tre oppositionspartierna, samtliga mindre, redovisas inte resultat i de referat jag har hittat i finländska media.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^