Birgitta Dahl på Stadsbiblioteket i Uppsala

12 december 2016 13:56 | Politik | Kommentering avstängd

I kväll, måndagen den 12 december klockan 18.00-19.30, berättar Birgitta Dahl i ett samtal med Lisa Pelling om sina nyutkomna memoarer, ”I rörelse. Minnen från ett innehållsrikt liv” (Premiss 2016). Samtalet äger rum i MallasalenStadsbiblioteket, Svartbäcksgatan 19.

Det kommer att vara möjligt att köpa boken i samband med mötet, också, om man önskar, få den signerad.

* * *

Trots att det är ganska nära jul, kom det mycket folk. En del av dem gamla partivänner; andra var sådana som via affischen på bibliotekets anslagstavla hade lockats gå och lyssna på Birgitta, sen årtionden ju en mycket välkänd uppsalaprofil.

Lisa Pelling, som samtalade med och ställde frågor till Birgitta, gjorde en mycket fin insats. Hon har ju inte bara känt Birgitta sen barnsben och den politiska vägen – det visade sig, att hon dessutom hade läst Birgittas bok mycket noggrant, och hon var alldeles rätt person att ställa de relevanta frågorna. Samtalet flöt ledigt och tog så lång tid, att det möjligen blev för kort tid för publiken att ställa frågor. Men också publikfrågorna var intressanta och relevanta.

Sen blev det bokförsäljning och signering – det kom till och med några gamla vänner som redan hade köpt boken i bokhandeln och nu ville att Birgitta skulle skriva i deras exemplar.

Också jag mötte och talade med gamla vänner. Jag satte mig bredvid min gamla arbetskamrat Gunilla Banks, och framför mig satt mina gamla kompisar från laboremustiden, Sven-Olov Larsson och Irma Ridbäck.

Några av våra gamla bekanta undrade, om inte jag, gamle proffsskribent, hade hjälpt Birgitta med att skriva boken, men detta dementerade jag med kraft. Jag fick visserligen läsa ett tidigt utkast, men Birgittas memoarer är hennes eget verk, formulerat och skrivet av henne själv.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^