Estland: Landsbygdsministern (c) får gå efter rekordkort tid

7 december 2016 22:16 | Politik | 2 kommentarer

Estlands nye landsbygdsminister, Martin Repinski, Keskerakond (Centerpartiet), har tvingats avgå efter rekordkort tid sedan media hade avslöjat ekonomiska och affärsmässiga oegentligheter. Det heter att han avgår på egen begäran, men bakom det här ligger med all sannolikhet regeringschefen (c).

Det här är ytterligare ett bakslag för Savisaar-falangen i Centerpartiet – Repinski, som man förstår av namnet ryss, var den ende centerministern som hörde hemma i den.

Formellt är efterträdare ännu inte utsedd, men det mesta pekar på att den här posten i regeringen kommer att tas över av ordföranden i Centerns riksdagsgrupp, Tarmo Tamm. Tamm, som betyder Ek, är ett purestniskt namn. Men det finns fortfarande kvar en annan ryss bland Centerns ministrar, något som är nödvändigt för att hålla kvar partiets alla ryska väljare.

2 kommentarer

  1. Så idealet är estniska regeringar utan några ryssar överhuvudtaget?

    Comment by Anders Persson — 2016 12 12 19:29 #

  2. Till Anders Persson: Inte mitt i alla fall, och inte de estniska socialdemokraternas heller – deras partiledare, som sitter i regeringen, är ju ryss. Men faktiskt inte heller den estniska Centerns, som ju fortfarande har en ryss bland sina ministrar, något som är helt nödvändigt också för att hålla kvar partiets alla ryska väljare. Skulle man bilda en regering där det bland Centerns ministrar inte fanns en enda ryss, skulle ju rimligen väldigt många av landets ryssar dra den rimliga slutsatsen, att Centerns intresse för ryssarna försvann med Savisaar.

    Comment by Enn Kokk — 2016 12 12 22:50 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^