Birgitta Dahl i TV2 om memoarerna

2 december 2016 14:16 | Media, Politik | Kommentering avstängd

Birgitta Dahls memoarer, ”I rörelse. Minnen från ett innehållsrikt liv” (Premiss förlag, 2016) fortsätter att intressera media.

Fredagen den 2 december klockan 15.45, intervjuades hon av Hans Ekman i det kvartslånga programmet ”Politik i bokhyllan” i TV2. Programmet finns tillgängligt på webben.

Programmet handlade självfallet om henens politiska bakgrund och gärning, till exempel om hennes med tiden allt mer negativa inställning till kärnkraften.

Men det visade sig att intervjuaren, Hans Ekman, också ville ha med mig på ett hörn – jag förekommer ju, som ni kan förstå, i min hustrus memoarer.

Dels tog han upp Birgittas insatser för miljön i mitt gamla hemland Estland, och på de här arbetsresorna deltog jag inte bara som medföljande make utan också med egna kunskaper om landet och i dess språk i bagaget.

Och så fick hon lov att berätta en ganska roande historia som till bakgrund har att jag i mitt gamla yrke som journalist brukade följa andra partiers stämmor och kongresser. Centern genomförde på den tiden alltid sina stämmor veckan strax före midsommar, så eftersom jag fyller år den 19 juni, befann jag mig alltid på själva födelsedagen på centerstämma. Centern växlade plats för stämman mellan lämpliga orter i sina partidistrikt, och det år det här handlar om bodde jag på Ronneby Brunn. När då Birgitta på födelsedagen ringde dit och bad att få tala med Enn Kokk, svarade växeltelefonisten raskt ”Ett ögonblick så ska ni få tala med köket”, och sen svarade man mycket riktigt där. Efter det att det här hade upprepats ytterligare en gång lyckades hon, vid tredje försöket, hinna förklara för växeltelefonisten, att det var en av gästerna hon ville tala med, och så blev jag vederbörligen gratulerad på födelsedagen.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^