Ísland: Borgerlig trepartiregering?

28 november 2016 14:20 | Politik | Inga kommentarer

De vänstergrönas partiledare Katrin Jakobsdóttir har gett upp försöken att bilda en vänster-mittenregering i Ísland. De flesta av de partier som tänktes kunna komma i fråga hade invändningar mot något av de andra.

Just nu ser det ut som att det stora, borgerliga Självständighetspartiet blir stommen också i en ny isländsk regering. Det skulle i så fall bilda koalition med de lierade mindre partierna, Renässans och Ljus framtid. Förutsättningen för en sådan borgerlig trepartikoalition är en kompromiss om fiskeri- respektive EU-politiken.

No Comments yet »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^