Ísland: Borgerlig trepartiregering?

28 november 2016 14:20 | Politik | Kommentering avstängd

De vänstergrönas partiledare Katrin Jakobsdóttir har gett upp försöken att bilda en vänster-mittenregering i Ísland. De flesta av de partier som tänktes kunna komma i fråga hade invändningar mot något av de andra.

Just nu ser det ut som att det stora, borgerliga Självständighetspartiet blir stommen också i en ny isländsk regering. Det skulle i så fall bilda koalition med de lierade mindre partierna, Renässans och Ljus framtid. Förutsättningen för en sådan borgerlig trepartikoalition är en kompromiss om fiskeri- respektive EU-politiken.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^