Danmark: Ny borgerlig trepartiregering, men en minoritetsregering

27 november 2016 16:48 | Politik | Inga kommentarer

Statsminister Lars Løkke Rasmussen breddar sin Venstre-regering genom att omvandla den till en borgerlig trepartiregering med deltagande också av Liberal Alliance och Konservative folkeparti. Men också det kommer att bli en minoritetsregering. Venstre har 34 mandat i Folketinget, Liberal Alliance 13 och De Konservative bara 6. Det blir 53 av sammanlagt 179 mandat. Så det blir till att förhandla vidare med främst Dansk Folkeparti.

Hur ministerplatserna ska fördelas har ännu inte framgått, men en framförhandlad regeringsplattform har presenterats. Sänkt marginalskatt med lättnader i toppen finns bland det man har blivit överens om, likaså försiktighet med att höja fastighetsskatten.

No Comments yet »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^