Danmark: Ny borgerlig trepartiregering, men en minoritetsregering

27 november 2016 16:48 | Politik | Kommentering avstängd

Statsminister Lars Løkke Rasmussen breddar sin Venstre-regering genom att omvandla den till en borgerlig trepartiregering med deltagande också av Liberal Alliance och Konservative folkeparti. Men också det kommer att bli en minoritetsregering. Venstre har 34 mandat i Folketinget, Liberal Alliance 13 och De Konservative bara 6. Det blir 53 av sammanlagt 179 mandat. Så det blir till att förhandla vidare med främst Dansk Folkeparti.

Hur ministerplatserna ska fördelas har ännu inte framgått, men en framförhandlad regeringsplattform har presenterats. Sänkt marginalskatt med lättnader i toppen finns bland det man har blivit överens om, likaså försiktighet med att höja fastighetsskatten.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^