Estland: Centern försöker lugna savisaarfalangen

24 november 2016 23:14 | Politik | Kommentering avstängd

Ett av problemen för den nya partiledningen i Keskerakond (Centerpartiet) är förstås vad den stora gruppen av savisaaranhängare, till stor del landets ryssar, nu skulle ta sig till. Det var naturligtvis en bravad att äntligen erövra regeringsmakten, men ingen av de tre mest kända nya estniska centerministrarna har stått på Savisaars sida eller har någon personlig rysk bakgrund.

Lösningen blev två nya ministrar med rysk bakgrund. Den ene, regionalminister Mihhail Korb, hör uttalat till antisavisaarfalangen. Men den andre, landsbygdsminister Martin Repinski är uttalat savisaarvänlig.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^