Ja, nu är Birgitta i rörelse!

24 november 2016 22:21 | Media, Politik | 3 kommentarer

I rörelse. Minnen från ett innehållsrikt liv” heter Birgitta Dahls memoarer (Premiss, 2016), och den här boken har medfört att hon själv just nu befinner sig i ständig rörelse.

I förmiddags var hon till exempel hos Radio Uppland för en liveintervju.

Här i Uppsala är hon fortfarande vid 79 års ålder en känd profil. Många, kända så väl som okända, hälsa på henne när hon är ute på stan. Senast i går, när vi hade hjälp med städningen här hemma, sa en av killarna i teamet, att han hade undrat, om det var den Birgitta Dahl han skulle hem till, och det var det alltså. Och i kväll, när vi var på konsert – jag ska återkomma till den – kom en dam fram till henne och talade om boken.

Det är självklart att hennes nyutkomna bok väcker särskild uppmärksamhet i hemstaden sedan årtionden tillbaka.

Akademibokhandeln exponerar den väl synligt, och Studentbokhandeln ordnar en författarafton med henne lite längre fram – annons kommer i UNT.

På gång är också ett möte om boken på Stadsbiblioteket med Lisa Pelling som samtalspartner.

Den 8 februari klockan 13.00 anordnar pensionärsklubben på Akademiska sjukhuset (Hedstrandsalen, Ingång 70) ett möte för tidigare sjukhusanställda.

Intresset för att ordna möten om boken sprids nu också till andra delar av landet. Vuxenskolan i Göteborg anordnar till exempel ett bokmöte torsdagen den 23 februari med John Chrispinson som intervjuare.

Och mer av det här slaget lär det bli i takt med att Birgitta framträder i allt fler etermedia.

Fredagen den 2 december klockan 15.45-16.00 medverkar Birgitta till exempel i SvT 2. ”Politik i bokhyllan” heter programmet, som har Katarina Sandström som programledare.

Och fredagen den 13 januari har hon lovat att vara middagsvärd i ”Go’kväll” i TV. Det här är ett fiktivt samtal med fyra personer, som alla ska ha koppling till Birgitta och till det hon har gjort, och hon har som sina middagsgäster valt Helga Henschen, Hans Palmstierna, Anna Lindh och Nelson Mandela. Det här samtalet utgår inte från hennes bok, men alla fyra förekommer självfallet även i den.

Och mer av det här slaget kommer säkert.

3 kommentarer

 1. Men, Enn. Har du inte gjort din hustru 10 år för gammal nu? Hur ska du komma undan med det? :)

  Vänligen
  Torbjörn Karlsson, Karlstad

  Comment by Torbjörn — 2016 11 25 23:19 #

 2. Jag har redan hunnit läsa I rörelse och tycker att det var ett synnerligen välskrivet dokument om svensk politik samt ett gripande och inspirerande porträtt av en stark person. Hälsa och tacka!
  (Och visst är Birgitta 79 och inte 89?)
  Trevlig helg till er båda!

  Comment by Kim Nilsson — 2016 11 26 8:19 #

 3. Till Kim och Torbjörn: Ja även gamla yrkesskrivare slår på fel tangent ibland, men det är rättat nu.

  Birgitta såg det själv och blev inte alls sint.

  De stora förlagen satsar tyvärr inte längre på egenskrivna memoarer, ens om de – som i det här fallet – både är välskrivna och ger viktiga bidrag till Sveriges samtidshistoria.

  Comment by Enn Kokk — 2016 11 26 11:19 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^