Nordegren & Epstein i P1 klockan 15.04 i dag, tisdag: Birgitta Dahl intervjuas om sina memoarer

15 november 2016 12:53 | Media, Politik | 5 kommentarer

Thomas Nordegren har tagit kontakt med Birgitta Dahl om medverkan i Nordegren & Epstein i radions P1 i dag, tisdagen den 15 november, klockan 15.04. Ämnet är förstås Birgittas högaktuella memoarer, ”I rörelse. Minnen från ett innehållsrikt liv” (Premiss förlag, 2016). Thomas Nordegren ringde henne åter i dag efter att själv ha läst boken, och vad jag förstod, skulle samtalet bland annat komma att handla om jämställdhet.

Här i Uppsala har boken redan sålts – och sålt bra – under den socialdemokratiska distriktskongressen och i samband med Birgittas mötesmedverkan hos en pensionärsorganisation. Och den socialdemokratiska arbetarekommunen har ringt och avtalat om ett bokmöte om Birgittas memoarer: Birgitta kommer att få samtala med Lisa Pelling, och fler böcker är beställda för försäljning vid det här mötet.

Du kan läsa mer om den här boken, om du googlar på Premiss förlag: Klicka sen på omslaget som visas, så får du en liten sammanfattning av innehållet. Där anges också pris, 200 kronor, men jag skulle tro att det normala bokhandelspriset, som ju kan variera, ligger högre än så.

* * *

Jag har nu själv lyssnat på intervjun med Birgitta och tyckte att den blev riktigt bra, ett engagerat och intresseväckande samtal. Som aviserat om jämställdhet men också om några andra intressanta frågor, bland dem förstås också den om Birgittas inställning till Pol Pot, där politiska högerkrafter trots hennes egna klarlägganden, till exempel i ett inlägg i Dagens Nyheter och i 100-årsjubilerande Laboremus’ debattbok från 2002, ”Var blev ni av, ljuva drömmar?” (Ordfront, redaktörer Enn Kokk, Klas Gustavsson och Stig-Björn Ljunggren), har fortsatt att smutskasta henne. Men också det här klarade Birgitta med bravur i dagens radiointervju.

Missade ni direktsändningen, kan jag tipsa om att de enskilda programmen i ”Nordegren & Epstein” finns tillgängliga för lyssning via nätet.

5 kommentarer

  1. Hej Enn! Jag lyssnade med stort intresse på intervun med Birgitta i radion. Jag ska läsa boken.

    Comment by Rustan Rydman — 2016 11 15 19:51 #

  2. Till Rustan Rydman: Ja, hon är faktiskt värd att lyssna på, också att läsa – boken rymmer mycket mer än det Nordegren och Epstein tog upp.

    Comment by Enn Kokk — 2016 11 15 21:54 #

  3. Hej!

    Jag vill berätta om en intervju med Birgitta Dahl som jag hörde för många år sedan, en intervju där hon gjorde starkt intryck på mig. Hon var miljöminister när intervjun gjordes.

    Hon fick frågan om hon själv ”syndar” och gör saker som inte är bra för miljön.

    Hon tänkte efter en stund, tillstod hon att jo, det gjorde hon. Det hände nämligen att hon då och då diskade någon enstaka porslinspjäs under rinnande vatten!

    Tänk om dagens politiker kunde svara att deras värsta försyndelse är att de diskar under rinnande vatten!

    Comment by anita lindblad — 2016 11 17 11:11 #

  4. Till Anita Lindblad: Till Birgittas förtjänster som politiker hör att hon aldrig har haft skilda måttstockar för programtal och eget handlande. Men fullkomligt rätlinjiga människor finns ju inte, och i längden tror jag man vinner i förtroende, om man erkänner, att man någon gång själv syndar.

    Comment by Enn Kokk — 2016 11 17 11:35 #

  5. Absolut! Och jag hoppas det framgår av det jag skrev att jag har stor respekt för henne, och att jag verkligen tror att hon lever som hon lär. Jag uppfattade att hon fick leta ett tag i minnet innan hon hittade något att besvara frågan med.

    Comment by anita lindblad — 2016 11 17 11:46 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^