Intervju för sydkoreansk TV, och så kom det kartonger med hustruns memoarer

2 november 2016 17:38 | Media, Politik, Ur dagboken | 2 kommentarer

I dag har vi haft besök hemma av ett sydkoreanskt TV-team, som ville intervjua hustrun, Birgitta Dahl, för ett program om Sverige. De hade redan träffat Ingvar Carlsson och skulle också intervjua representanter för en rad andra partier.

Även jag hämtades för att medverka, och det intressanta med den delen var framför allt vinklingen. Den koreanske intervjuaren undrade, om inte Birgittas långa och tidskrävande uppdrag i riksdag, regering och slutligen som Riksdagen talman hade lett till att jag hade fått ta hela ansvaret för barn och hem.

Jag berättade då att vi alltid har försökt dela ansvaret för det här lika mellan oss och att jag också hela tiden hade haft ett kvalificerat politiskt jobb på partiexpeditionen i Stockholm, också under en lång period varit chefredaktör för partiets tidskrift.

Förstod jag honom rätt, var den här sortens jämställdhet något som var tämligen okänt i det koreanska samhället.

Kampen för jämställdhet är självfallet också ett viktigt tema i Birgitta Dahls memoarer, ”I rörelse. Minnen från ett innehållsrikt liv” (Premiss, 2016). Boken kommer snart att finnas att köpa i bokhandeln, men hustrun/författaren fick några kartonger levererade hit hem i dag.

Det här är en riktig memoarbok i gammaldags mening, skriven av Birgitta själv utan hjälp av någon spökskrivare, således inte heller av mig gamle yrkesskrivare. Det här är hennes egna minnen, skrivna i hennes eget perspektiv, dessutom illustrerade med ett 25-tal foton hämtade ur hennes fotoalbum.

2 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

  1. Intressant! När släpps boken?

    Comment by Anders Blomster — 2016 11 17 0:54 #

  2. Till Anders Blomster: Jag ser att nätbokhandlarna har annonser för den, så den ska väl i princip finnas ute i bokhandeln nu.

    Comment by Enn Kokk — 2016 11 17 11:19 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^