Ísland: En ny socialdemokratisk position

25 oktober 2016 15:27 | Politik | Kommentering avstängd

Det socialdemokratiska partiet i Ísland, Samfylkingin (Samlingsfronten), gör i valrörelsens sista skälvande minut ett försök att vända partiets nedåtgående trend. Partiet har länge varit ett av de mer EU-entusiastiska i öriket, något som har skilt partiet från till exempel den nu så framgångsrika Gröna vänstern.

Oddný G Harðardóttir, ledare för Socialdemokraterna, säger i Morgunblaðið, att partiet i dag inte skulle återuppta Íslands förhandlingar om EU-medlemskap utan att först hålla en folkomröstning i frågan. ”Läget är helt enkelt sådant i Ísland i dag att vi inte skulle sätta i gång igen utan att fråga folket. Så är läget nu. Därför lovar vi att vi tänker gå den vägen.”

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^