Danmark: Nye Borgerlige nu godkänt för att delta i val

6 oktober 2016 18:38 | Politik | Kommentering avstängd

Ett nytt högerparti, Nye Borgerlige, är nu godkänt för att delta i nästa val i Danmark. Partiet har redan 30 lokalavdelningar i gång, och enligt tre opinionsmätningar klarar partiet den danska tvåprocentsspärren: Gallup ger partiet 2,1 procent och Voxmeter 2,3, men i en mätning från Magafon har det nya partiet rent av noterats för 4,9 procent.

Nye Borgerlige är ett högerborgerligt parti, och eftersom det har fokus på frågor som asylstopp, att rätten till offentlig försörjning knyts till danskt medborgarskap, att kriminella utlänningar ska utvisas så snart de har dömts för första gången samt även kulturell gemenskap, ska det bli intressant att se, i vilken utsträckning partiet lyckas ta väljare från Dansk Folkeparti. Men man kan även notera, att Nye Borgerlige fördelningspolitiskt ligger till höger om Liberal Alliance – det är civilsamhället och familjegemenskapen som i högre grad ska ta ansvaret för att hjälpa dem som behöver hjälp. Allmänt riktad mot de borgerliga partierna är önskan om större ekonomisk frihet åt medborgarna.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^