Koskekorva får en ny stor försäljningskanal i Storbritannien

20 september 2016 21:21 | Mat & dryck | 3 kommentarer

Finska statliga Altia blir allt större, också utanför Norden och Baltikum där företaget har tillverkning och sina viktigaste försäljningskanaler. I det allra senaste fallet inte genom uppköp utan genom att ha fått ett försäljningsavtal med Marks & Spencer i Storbritannien, som ska börja saluföra Koskenkorva Vodka.

Koskenkorva har, för övrigt med svensk hjälp av Niclas Engsäll från byrån Grow, snofsat till flaskor och etiketter, och det plus deras vodkautbud gör, att Altia nu vinner terräng på vodkamarknaden. Utöver grundvodkan, en kornvodka med liten ton av säd, finns på den svenska marknaden (Altia har ett eget säljbolag här) Koskenkorva Blueberry Juniper, Koskenkorva Green Apple, Koskenkorva Lemon Lime, Koskenkorva Minttu, Koskenkorva Nordic Berries, Koskenkorva Salmiakki, Koskenkorva Sauna Barrel, och Koskenkorva Vanilla.

3 kommentarer

  1. ”Koskenkorva Sauna Barrel” låter som ett säljande namn i Finland men kanske inte så attraktivt i Sverige – förutom i den finska diasporan :-)

    Comment by Thomas Åkerblad — 2016 09 21 13:17 #

  2. Till Thomas Åkerblad: Vad sauna är vet väl de flesta också i Sverige, och vad barrel är kan man ju också ta reda på: i det här fallet vad jag förstår lave.

    Jag har aldrig druckit just den här vodkan, och numera är jag ju helnykterist, men på nätet har jag inhämtat, att den är lagrad på kraftigt kolade fat av amerikansk ek och sedan destillerad mer än 250 gånger. Smaken sägs vara påverkad av den här processen och beskrivs som en blandning av vanilj, rostad malt och således rökighet och åldrade träplankor.

    Comment by Enn Kokk — 2016 09 21 15:17 #

  3. ”Barrel” betyder ju främst ”fat” så jag förmodar att det är ekfaten som avses?

    Comment by Thomas Åkerblad — 2016 09 21 19:25 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^