Danmark: Dansk Folkeparti vill ha samarbete med Socialdemokratiet och Venstre

3 september 2016 18:03 | Politik | Inga kommentarer

I en intervju, gjord av nyhetsbyrån Ritzau, lanserar Kristian Thulesen Dahl, ledare för högerpopulistiska Dansk Folkeparti, en överraskande men kanske ändå inte alltför fantasifull samarbetsidé, en uppgörelse i några centrala politiska frågor mellan DF, det ledande oppositionspartiet Socialdemokratiet plus det borgerliga regeringspartiet Venstre: Dels skulle den här trion av stora partier säga nej till närmast ultimativa skattesänkningskrav, särskilt för höginkomsttagare, från de borgerliga högerpartierna Liberal Alliance och Konservative Folkeparti, dels skulle de här tre partierna tillsammans mota krav ifråga om flykting/invandrarpolitik samt i en del värdefrågor från Radikale Venstre, Alternativet och Enhedslisten.

Dansk politik är för övrigt full av ställningstaganden som känns märkliga för svenska öron. Partiledren för socialliberala Radikale Venstre har just, precis efter haschrensningen av Christiania, fört fram tanken att legalisera försäljning av hasch, dock i statlig regi.

No Comments yet »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^